Revelion la plajă în Egipt

Revelion la plajă în Egipt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă săptămâna trecută vă povesteam de o destinaţie pentru sărbătorile de iarnă la schi, săptămâna aceasta vom vorbi despre un loc exotic.

Afară a nins, iar frigul şi zăpada nu vă atrag ? Vă doriţi să faceţi sărbătorile într-o zonă mai călduroasă, unde ninsoarea şi gerul nu au ce căuta? Atunci ar trebui să mergeţi în Egipt pentru o vacanţă de neuitat.

Egiptul e învăluit în mister. Te aştepţi să întâlneşti poveşti desprinse din „O mie şi una de nopţi". Alte legi, alte reguli, alte deprinderi de viaţă care te vor surprinde.

Prima experienţă care te şochează în Egipt este cu siguranţă discrepanţa între staţiunile de lux şi sărăcia din aşezările urbane.

Un tur al capitalei Egiptului îţi va arăta realitatea de la marginea oraşului. Casele au patru pereţi fără niciun fel de acoperiş. Ţi se va spune că acestea sunt locuinţe. Case fără tavan.

Centrul este aglomerat, viu colorat. Cairo are o populaţie estimată undeva între 16 şi 20 de milioane de oameni.

Femei îmbrăcate în negru şi cu feţele acoperite de voal, alături de tinerele îmbrăcate european nu mai miră pe nimeni.  E o ţară a contrastelor: vechi şi nou, oriental şi occidental, sărăcie şi bogăţie, istorie şi comercial.

Cairo e plin de tentaţii. De aceea, mii de turişti vin să respire aerul străzilor unde zeci de prăvălii sunt aliniate şi sute de arabi stau cu ochii pe tine, gată să îţi vândă… orice. Eşarfe, statuete, parfumuri, scrumiere, vase din alabastru lucrate manual, şaluri.

Totul se negociază până la o treime din preţul iniţial. Îţi poţi cumpăra, în final, lucruri foarte drăguţe, la preţuri mici. Negocierea este arta la care egiptenii se pricep cel mai bine, aşa că trebuie să le faci faţă.

Atracţii

Piramida lui Keops, una dintre minunile lumii antice. Nu o rata. Merită să vizitezi şi celelalte piramide. Există în Cairo o colecţie excepţională de monumente musulmane din diferite epoci şi în diferite stiluri arhitecturale.

Vizitează moscheile Ibn Tulun, Al-Azhar, Sultan Hasan şi Muhammad Ali. Se remarcă prin deosebită arhitectură islamică. Nu ocoli Citadela, care adăposteşte câteva muzee şi monumente, oferind şi o superbă panoramă a metropolei.

Nu rata Muzeul de Egiptologie - care găzduieşte cea mai mare colecţie de obiecte aparţinând Egiptului antic, Khan El-Khalili - principala zonă de shopping, Turnul din Cairo - turnul Tv (înalt de 187 de metri), Piramida Bent, Sinagoga Chaar-Hachamaim, Muzeul Copt, Muzeul Gayer-Anderson, Sfinxul, Biserica Suspendată, Mereruka’s Mastaba,  Muzeul de Artă Islamică.

Apoi, te poţi relaxa într-unul dintre hotelurile de cinci stele, unde luxul este orbitor, iar serviciile sunt copleşitoare.

Cât ne costă?

În perioada Revelionului se vând pachete complete, cu masă şi cazare, cu preţuri începând de la 600 de euro de persoană, dar se poate ajunge şi la 2.000 de euro pentru un sejur de patru nopţi.

Aceste oferte includ cazarea şi masa all inclusive, dar şi transportul cu avionul şi transferul de la aeroport la hotel.

Dar, dacă nu sunteţi încă hotărâţi, vă puteţi alege cu un sejur mai ieftin, cu ofertele last minute.

Citit 653 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.