Alin Sterian - Poveşti vechi în haine noi

Alin Sterian - Poveşti vechi în haine noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După cum „Viaţa liberă” a mai scris, tânărul gălăţean Alin Sterian le-a pregătit o surpriză gălăţenilor: un album care conţine 14 piese nou nouţe.

Tânărul artist gălăţean vrea ca muzica lui să ajungă şi în casele cititorilor noştri, de aceea primii 1000 de cititori care vor cumpăra miercuri ziarul „Viaţa liberă” vor primi şi câte un album „Poveşti vechi în haine noi”. 

Alin a muncit mult la acest CD, intitulat „Poveşti vechi în haine noi”, şi speră ca publicul să îl asculte cu plăcere.

„Ştiu că este destul de greu să faci ceva nou în materie de muzică. Dar mi-a venit această idee de a aduce în atenţia publicului câteva piese vechi, într-o manieră nouă. De aici a venit şi titlul albumului”, ne-a povestit Alin.

Albumul va avea lansarea după sărbători, dar melodiile sunt deja pe site-ul tânărului artist: www.i-ronic.ro.

„M-am apucat de muzică, în urmă cu 4 ani, pentru că aveam un prieten care se ocupa cu aşa ceva. La început am privit muzica ca pe un experiment, nu ca pe ceva de viitor. Acesta este deja al patrulea album, aşa că pot spune că experimentul s-a transformat în ceva mai mult”, ne-a mărturisit Alin, ca un om cu experienţă în domenii, chiar dacă are doar 18 ani.

Pentru Alin, viaţa a început în 1991, iar pentru cariera lui începutul a fost în 2006. A fost anul în care a apărut pe scenă cu numele de iRonic, alături de o trupă, iar în septembrie au lansat şi prima piesă, înregistrată în studioul “Fără Logică” din Galaţi. Acesta a fost începutul.

Au urmat concerte la baluri, campanii antidrog şi alte evenimente… mai pe scurt multă, multă muncă.

În 2007 apare şi primul LP al trupei, intitulat “Interpretaţi de Sentimente”. Pe acest LP, Alin Sterian a asigurat producţia muzicală pentru 18 din cele 20 de piese.

A urmat o altă perioadă de studiu şi trudă, în care Alin a făcut şi un curs de percuţie, după care s-a lansat şi albumul „Interpretaţi de Sentimente”. Primul album, de rap, că aşa era moda atunci, a avut succes la public, fiind descărcat de pe internet de foartă multă lume.

„Am preferat să le pun pe internet pentru a putea fi ascultat de cât mai mulţi. Ştiu că artiştii nu gândesc aşa, dar, din punctul meu de vedere cred că e cel mai bine. Iubitorii de muzică îşi vor cumpăra mereu albumele, chiar dacă le găsesc şi pe internet. Şi ultimul meu album se găseşte pe site: www.i-ronic.ro, tot din aceleaşi motive”, ne-a explicat tânărul artist gălăţean.

Şi nu l-am putut contrazice. Este modul de a gândi al generaţiei sale, pe care tânărul o cunoaşte mai bine ca noi.

Pe 30 noiembrie 2007, Alin se desparte de trupă şi începe munca la primul său album solo, care s-a lansat la foarte scurt timp. 14 din cele 15 piese de pe albumul solo, „Ultima treaptă”, au fost făcute chiar de Alin. Îşi descoperise drumul şi nu avea de gând să mai renunţe la pasiunea sa. Lansarea albumului a fost pentru tânărul gălăţean o rampă de lansare în industria muzicală. 

„Ştiam că nu va fi uşor, dar am vrut să fac ceva în acest domeniu. Îmi place foarte mult muzica şi datorită părinţilor mei care m-au ajutat şi sprijinit am reuşit să scot un nou album. Trebuie să recunosc că e multă muncă, dar dacă îţi place treci peste orice obstacol. M-am descurcat foarte bine împletind şcoala şi muzica”.

„Anul care va începe se anunţă unul greu, pentru că am şi examenul de bacalaureat. Din acest motiv am hotărât să lansez CD-ul „Poveşti vechi în haine noi”, la începutul anului 2010”, ne-a mărturisit tânărul.

Pe care, într-adevăr, părinţii săi, actori amândoi în Galaţi, l-au susţinut tot timpul, convinşi de talentul şi ambiţia băiatului lor.

Albumul semnat Alin Sterian, „Poveşti vechi în haine noi”, conţine 14 piese de suflet, care merită a fi ascultate acum, în prag de an nou.

De aceea, „Viaţa liberă” le oferă celor mai matinali cititori, o dată cu ziarul, 1000 de CD-uri semnate Alin Sterian. Nu rataţi „Viaţa liberă” de miercuri!

Citit 1628 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.