Distracţie în aprilie. Festivalul Scrumbiei va ţine trei zile

Distracţie în aprilie. Festivalul Scrumbiei va ţine trei zile
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Zdob şi Zdub ori Mandinga sau poate Elena Ionescu ar putea concerta la Galaţi, lângă grătarele cu scrumbie şi produse specific pescăreşti, la cea de-a VIII-a ediţie a „Festivalului Scrumbiei Dunărene 2019”. Pentru organizarea petrecerii publice care ar urma să ţină trei zile, 19-21 aprilie, Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat o achiziţie publică pe portalul propriu.

Potrivit caietului de sarcini, municipalitatea îşi doreşte „un eveniment marcant pentru anul în curs, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea oraşului”, iar misiunea câştigătorului achiziţiei publice va fi să asigure programul artistic şi locul necesar concertelor muzicale.

Prima grijă a firmei care va câştiga contractul va fi să echipeze foişorului de pe Faleza Inferioară cu sunet, lumini şi microfoane. Iată la ce program s-a gândit Primăria

Primăria doreşte ca ziua de 19 aprilie "să ne introducă în atmosfera de sărbătoare". Cum? Prin asigurarea unui fundal muzical, grătare cu scrumbie şi produse specific pescăreşti. Municipalitatea cere expres prestatorului să prepare „specii diferenţiate de peşte într-un mod cât mai variat”. Şi nu doar pe 19 aprilie, ci şi în celelalte două zile de petrecere.  

Pe 20 aprilie, Primăria îşi doreşte organizarea unui concert de muzică populară şi/sau uşoară în intervalul orar estimativ 17,00-21,00. Şi specifică în caietul de sarcini „asigurarea unui recital de muzică populară cu o durată de minimum 90 de minute susţinut de unul dintre ansamblurile: Orchestra Populară Rapsozii Botoşanilor sau Ansamblul Folcloric Busuiocul Bacău”.

Şi pe 21 aprilie, impune, în caietul de sarcini, organizarea unui concert de muzică populară şi/sau uşoară cu o durată de minim 90 de minute în intervalul orar estimativ 17,00-21,00. Şi precizează expres: „Asigurarea unui recital muzical cu cel puţin unul dintre artiştii de talie naţională: Zdob şi Zdub, Mandinga sau Elena Ionescu. Prestatorul are obligaţia să asigure prezenţa unui maestru bucătar care să asigure un spectacol culinar – prepararea unui produs gastronomic inedit”. Pe lista de distracţie mai sunt incluse: spectacol destinat copiilor, piese de teatru în aer liber, concurs de îndemânare pescărească, dar şi un MC sau prezentator - persoană dinamică, spontană, care să întreţină atmosfera şi să capteze publicul.

Valoarea estimată a contractului este de 120.000 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor este 4 aprilie, iar oferta câştigătoare va fi cea cu preţul total cel mai mic.

Citit 4384 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 18:04

5 comentarii

 • postat de Junghiu
  Duminică, 31 Martie 2019 09:22
  5.13.137.***
  Si castigatorul licitatiei va fi, bineinteles, Pâslaru &Co.
  0
  11
  Raportează
 • postat de Lili
  Duminică, 31 Martie 2019 07:58
  5.13.166.***
  O sa coste scrumbia facuta la gratar cit un kg? .Ca anii trecuti? Pai castici licitatia si trebuie sa castigi triplu din cat ai licitat, pina la urma la biata scrumbie ramai cu pofta ,
  0
  8
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 12:51
  78.96.81.***
  Valeu, ci placi la marlani acest tip de distractie!

  Unde se practica modul civilizat de prezentare care creeaza dureri de cap ca sa priceapa sensul unui spectacol in toate elementele lui; doar muzica la maximum, fum si dezamagire cand vor vedea cat costa un chitic de peste transfigurat din alt soi dar cu pret original!

  Multi vor veni la marea promenada si gaselnita, putini vor ramane dupa ce mirosurile le vor trezi sucul gastric, a la Plavov, regurgitand balele pe spatiul verde, cu injuraturi!

  Majoritatea prezenti la acest fel de festinuri, sunt cei care umbla pe la biserici dupa prescuri, sarmale, fasole cu ciolan si bautura,MOACA, crezand ca si aici o sa fie un PSD-ist gen Paslaru sa faca pomana!

  Dar si cei care voteaza pe baza de masa la cantina primariei, ulei, maturi, crioane, pampersi si pastile de dormit!

  Adevarul este ca nu vor fi prezenti personalitati ale vietii politice, Durbaca, Bacalbasa, Dobre, Nica, Popa Florin et company, intrucat aceste somitati,oameni grei, ce gandiri domle!, nu se coboara la nivelul Dunarii, decat numai din patru in patru ani cand promit de toate iar mamelucii inghit ca de fiecare data momeala, ca somoteii!

  Sta-v-ar in gat osul de stavrida la pret de scrumbie, nenorocitilor!

  Acest gen de iesire la iarba verde este un fel de sfidare la cea mai mare parte a comunitatii invrajbita si plina de nevoi, oferid un peste parlit la un pret astronomic, cu care nu si-l permit nici macar in pescarii sau maketuri!

  Dar daca placi la mameluci poti sa faci ceva in gustul omului!???
  6
  15
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 06:43
  89.136.76.***
  ma terminati aceste rahaturi de minciuni Ce petrecere publica visatri? De cand un banal concert e petrecere publica? Unde sunt mesele si scaunele ca sa stea toata lumea jos la masa? De ce mancarea costa? Deci ca sa fie numita petrecere trebuie respectate 3 reguli de baza: 1. Scaune si mese pentru absolut toata lumea nu doar "pentru cine apuca" 2. Mancareasa fie gratuita. 3. Sa nu fie un simplu concert ci sa exista si anumite tipuri de distractie iar atmosfera sa fei intretinuta de animatori. Daca nu respecta aceste 3 reguli e un banal concert stradal. Nici vorba de petrecere.
  1
  15
  Raportează
 • Vineri, 29 Martie 2019 19:57
  82.137.11.***
  Numai cu artiști, ansambluri folclorice din Galați nu se poate? Așa îi poate promova primăria mai bine. Și le dă și lor măcar un bănuț acolo. Zic???
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.