Daria Matei, dovada că Românii au talent şi dincolo de graniţe (FOTO şi VIDEO)

Daria Matei, dovada că Românii au talent şi dincolo de graniţe (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O adevărată feerie pe role şi cea mai sinceră şi mai frumoasă declaraţie de dragoste pentru România, de acestea au avut parte spectatorii şi telespectatorii care au urmărit-o pe tecuceanca Daria Alexandra Matei, venită din Italia la „Românii au Talent”.

România îi datorează Dariei Matei, în vârstă de doar 15 ani, o medalie europeană de aur şi una mondială de argint la patinaj artistic pe role. Sportiva, despre care aţi putut citi, anul trecut, în pagina de „Diaspora” a ziarului „Viaţa liberă”, este campioana Italiei la patinaj artistic pe role, ţară în care trăieşte de la vârsta de un an, şi în care se antrenează, dar a ales ca la competiţiile internaţionale să reprezinte patria natală. Asta a mărturisit şi înainte de a urca pe scenă la „Românii au talent”: „Patinajul pe role este, pur şi simplu, viaţa mea! Mă antrenez în fiecare zi câte patru-cinci ore, dar nu le simt pentru că este o plăcere pentru mine să fac sportul acesta. Am fost campioana Italiei, campioană europeană şi vicecampioană mondială. La început încercau să mă convingă să concurez pentru Italia, dar nu, eu vreau să concurez pentru România. Pentru că e ţara mea şi mă simt româncă Şi în viitor aş vrea să vin să antrenez în România. Urmăresc Românii au Talent de foarte mult timp şi a fost un vis al meu să ajung aici. Sunt foarte bucuroasă să evoluez în faţa românilor şi sper ca emoţia aceasta să mă ajute să fiu mai determinată ca să fac un număr şi mai frumos”, a spus Daria.

Deşi scena, cu mult mai mică decât suprafaţa de 50/40 de metri pe care patinează în competiţii, nu i-a permis să dezvolte viteza de care avea nevoie pentru a executa spectaculoasele salturi, Daria a oferit un moment artistic plin de graţie, sensibilitate şi eleganţă. Şi a ridicat sala în picioare!

"Ai fost o prezenţă foarte frumoasă, tu eşti foarte frumoasă, ai talent, fără discuţie, şi eşti, poate, cea mai bună dovadă că da, românii au talent chiar şi în afara graniţelor!”, i-a spus Andi Moisescu, de la masa juriului, cel care a anunţat-o că va trebui să revină în România pentru că s-a calificat în etapa următoare a concursului cu patru „Da”-uri.

„Noi cred că avem multe de învăţat de la copii aceştia. Gândeşte-te că Daria este de la vârsta de un an în Italia! Deci a fost un an româncă şi 14 ani italiancă şi ea spune că se simte româncă. Foarte frumos! Aceasta este o declaraţie de dragoste pe care ne-a făcut-o ea, nouă, de fapt”, a mai spus Andi Moisescu.

Citit 3172 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.