Observatorul astronomic, în continuare închis

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Observatorul astronomic ultramodern de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii nu îşi va deschide porţile, oficial, prea curând *

Aparatura achiziţionată printr-un proiect european a cărui valoare totală a fost de 500.000 de euro va trebui să aştepte, cel mai sigur, venirea primăverii pentru a fi pusă la lucru.

Florin Matei, responsabilul relaţiilor cu mass-media de la muzeu, ne-a spus că în acest moment încă se fac pregătiri pentru deschiderea oficială şi că nu poate preciza o dată exactă la care va fi deschis observatorul.

Cu ajutorul telescopului cumpărat în cadrul proiectului, cel mai modern din ţară, se pot face observaţii astronomice şi se pot transmite, live, imagini pe internet.

Observatorul mai deţine şi un telescop solar, cu ajutorul căruia pasionaţii şi curioşii pot vedea, cu ochiul liber, exploziile solare. Când va fi deschis, observatorul astronomic dotat cu noua aparatură va avea un program de zi şi unul de noapte.

Ziua se vor face observaţii solare, va putea fi admirată panorama oraşului, iar seara va fi perioada observaţiilor astronomice pentru a studia Luna, Jupiter ori Saturn. După plecarea vizitatorilor, va fi un program de cercetare ştiinţifică.

Citit 578 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.