Feli a lansat un nou album muzical

Feli a lansat un nou album muzical
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deşi este una dintre cele mai talentate artiste din România, pentru Feli începuturile în muzică nu au fost uşoare, fiind supusă presiunilor. Artista susţine însă că nu a vrut să facă compromisuri în carieră.

Feli şi-a lansat în acest an cel de-al doilea album din carieră, "Feli din poveste". Este un proiect inedit, pop urban cu influenţe tradiţionale româneşti, care ne dezvăluie o cu totul altă faţă a artistei. Deşi a devenit cunoscută publicului în 2012, după participarea la "Vocea României", unde a făcut parte din echipa lui Marius Moga, alături de care a ajuns până în semifinale, Feli avea o poveste lungă cu muzica. A început încă din adolescenţă, când făcea partea din trupa Aliens, iar apoi a avut diverse colaborări cu Puya, Guess Who sau Grasu XXL. În 2014, însă, s-a alăturat echipei HaHaHa Production şi a început la lucreze la propriul său proiect muzical. Aşa au luat naştere melodii celebre precum "Cine te crezi" sau "Creioane colorate".

Proiectul "Feli din poveste" a fost o adevărată provocare pentru artistă, cum chiar ea mărturiseşte: "Este un proiect pe care l-am început cu o oarecare teamă, pentru că este altceva. Lumea era obişnuită cu Feli cea cu creioane colorate, iar acum vine Feli cea cu influenţe folclorice. Mi-am dorit din toată inima să mă întorc cumva la rădăcini, în speranţa că, pe viitor, şi tinerii din ţara noastră se vor întoarce acolo, pentru că nu trebuie să uităm de unde venim şi de strămoşii noştri".

Cea mai mare sursă de inspiraţie o reprezintă Maria Tănase, pentru care Feli are o admiraţie profundă. "Cred că ea m-a făcut cumva să simt atât de puternic dragostea faţă de folclor. Mă ia o oarecare emoţie atunci când vorbesc despre ea, aproape că nu-mi mai găsesc cuvintele. O iubesc atât de mult, e inexplicabil", susţine artista.

Cu acest album, Feli a reuşit să îşi exploreze la maximum latura artistică şi să creeze aşa cum simte. Cele 11 melodii ale albumului sunt inspirate din experienţele personale prin care a trecut de-a lungul timpului şi care au făcut-o ce este astăzi: o femeie puternică, însă care nu uită să se joace sau să spere. "Feli din poveste este Felicia care s-a născut în Sebeş, judeţul Alba, o Felicia care visa să fie Mădălina Manole şi o Felicia care în ziua de azi este Feli şi pe care lumea o ştie exact la fel cum este ea şi acasă, între prieteni şi familie".

Pentru Feli, libertatea de a fi ea însăşi este cel mai important aspect al carierei sale. A făcut întotdeauna ce a simţit, fără să se lasă constrânsă de părerile altora sau să facă compromisuri. "Mă simt o femeie puternică în industria asta, prin simplul fapt că aleg să nu am nicio mască, ceea ce mi se pare eliberator pentru un artist, să nu trebuiască să îşi pună măşti. Să spui, uite asta sunt eu! Sunt puternică, sunt şi vulnerabilă, sunt şi sensibilă, sunt şi copil, dar sunt şi feminină".

Citit 2216 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 14:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.