Pamflet. Gălățenii iau bucureștence în gazdă

Pamflet. Gălățenii iau bucureștence în gazdă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu e doar o dumă de socializare, bărbații responsabili din municipiul reședință de județ investesc în fericirea doamnelor din Capitală. Le fac și metrou dacă e nevoie, le mai aduc un mall în oraș, doar ca să se simtă bine aici în sezonul rece. Firește, le vor atrage în Galați cu o temperatură de minimum 22 de grade Celsius în apartament și cu dușuri fierbinți.

Micule Paris, probleme, mă?

Se va spune, bine, mă, am mai văzut gluma asta pe Facebook sau pe altă rețea de socializare, însă numai un cititor superficial ar trage o concluzie atât de pripită. Or nu e cazul bipezilor responsabili care răsfoiesc Viața liberă... Care poantă, cui îi arde în halul acesta să se întindă la anecdote? Ultima săptămână din luna noiembrie a fost plină de știri negative din buricul Capitalei, acolo unde oameni în toată firea au ajuns să le plângă de milă caloriferelor. Problema termoficării din București este departe de a fi soluționată, greul pare că abia începe în cartierele Micului Paris, iar consumatorii de informație din municipiul aflat la Dunărea de Jos au decis să ia taurul de coarne. 

Băieții oricum au rămas singuri acasă

Astfel, în paginile de mică publicitare ale cotidianelor centrale au început să apară tot mai multe anunțuri plătite de bărbați din Galați care sunt dispuși să ia în gazdă câte o cetățeană sau chiar două din Capitală. Ar fi câteva argumente foarte solide: 1. De ce să lași doamnele din metropolă în frig? 2. La două milioane de locuitori, de binele cărora ar trebui să răspundă Gabriela Firea, ar fi lipsit de omenie anunțul că numai o fată poate beneficia de găzduirea unui gălățean generos; 3. Nu e ușor de expus această realitate, însă unii dintre concitadini oricum au rămas singuri acasă, partenerele lor de viață fiind trimise de bunăvoie și nesilite de alt bărbat în Occident; 4. După epoca industrializării forțate, când în sud-estul țării au fost aduși botoșăneni și suceveni, acum ar fi cazul să mai schimbăm sângele. Și dacă printre așa-zisele bucureștence se află și moldovence? Sau oltence de genul Olguței Vasilescu...

Se face și șaormerie ca la Dristor

Pentru a-și acomoda cât mai repede chiriașele cu urbea care a terminat-o cu încălzirea centralizată înaintea Bucureștiului, o asociație a bărbaților din Țiglina și Mazepa care și-au trimis nevestele pe unde au apucat i-au solicitat Primăriei punerea la punct a câtorva detalii esențiale. La intrarea în pasajul din fața hotelului Dunărea va fi montat un panou de metrou, McDonald’s-ul va fi transformat pe perioada iernii în șaormerie, mall-ul de la Brăila va fi pus pe roți și mutat temporar în cartierul Dimitrie Cantemir (te plictisești numai pe Coșbuc, nu-i așa?) și, foarte important, vor fi alungați brăilenii. Nu e nevoie de concurență în această perioadă. Altfel, traficul din Galați nu mai are nevoie de ajustări ca să-l copieze pe cel Capitală: se merge cum trebuie, bară la bară.

Gagigacaloria

„Termostatul sunt eu!”

* Se zvonește că un viceprimar gălățean, cel care a condus Cantina de Ajutor Social, ar fi tentat să intre în organizația pomenită în articolul alăturat. Gurile nu neapărat rele susțin că omul s-ar pricepe la ambient în lunile de iarnă: niciodată sub 25 de grade!

* Dacă Bucureștiul este orașul în care se dă ora exactă în România, la Galați povestea sună altfel. Aici, termostatul domnește, el este regele. Centrala termică de apartament, dacă ne este permisă o personificare, se comportă ca principalul animal de companie al combinistului și al lucrătorului din Șantierul Naval.

* Când stai la căldură, nu ca săracii de bucureșteni pe la mall, ca să nu le tremure fleicile, poți să-l parafrazezi pe Regele Franței Ludovic al XIV-lea: „Termostatul sunt eu!”

* Cetățenii Galațiului care nu și-au rezolvat încă problema termoficării sunt invitați să nu citească pagina de față. Și nu le sugerăm să meargă în gazdă la cei care stau în tricou și pantaloni scurți. Și-ar strica și mai tare sărbătorile de iarnă.

* Câteva rugăciuni și lumânări aprinse la vii n-ar strica, pentru ca rețeaua de electricitate din cartierele gălățene să nu pice când ne-o fi chiriașa mai dragă.

Căldura-vura

Județul roșu a devenit vinețiu

S-a scris după alegerile din 24 noiembrie că județul Galați ar fi ieșit de sub influența roșului social-democrat. Klaus Iohannis, fostul și actualul președinte al României, a primit mai multe voturi în turul secund de scrutin decât ex-premierul Viorica Dăncilă, de aici și concluzia din titlu. E una pripită. S-a votat la nimereală, vinul fiind tot mai negru, iar județul a devenit vinețiu, mai mult pe la ochi, din cauza discuțiilor post-scrutin. Și să nu credeți că femeile au ieșit neapărat învinse: am văzut destui bărbați cu ochelari de soare în noiembrie. 

Ghiurghiulia Manoliu

ALDE RAPĂN de Submarin Cosorescu

timp năclăit cu kitschuri, slin şi proşti,  

leorbăitori, lichele şi deşeuri,

lingăi, pramatii, actuali şi foşti

oportunişti şi hâzi umpluţi cu E-uri !!!

 

iluştri ţafandachi sfidează tot

ce mai înseamnă sfânt, sobrietate – 

ce se întâmplă-n jururi, nu-i norod,

e-o şleahtă de scursori ne/vertebrate !!!

 

sfidează tot, ignoră tot – ce strâmb

se vede viitorul cestei urbe

în care prim arhonte-i un hadâmb

flancat de hoţomani, hulpavi şi turbe !!! 

 

iar alde rapăn – nişte jalnici scumpi,

penibili şi penali – merg la votare,

se fasolesc şi joacă ţara-n bumbi – 

timp năclăit cu kitschuri şi-ngâmfare !!!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2196 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.