Gălăţeni în Hawaii

Gălăţeni în Hawaii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ghirlande parfumate de orhidee, plaje exotice cu nisip fin, auriu, umbrite de cocotieri, valurile calde, înspumate ale oceanului, tinere superbe oferind spectacole de hula-dance, atmosferă tropicală... cine nu şi-ar dori o asemenea vacanţă de vis?

Un grup de gălăţeni a avut şansa fantastică de a se reîntoarce în vară, şi asta chiar în plină iarnă, anotimp care s-a ţinut numai de coduri galbene, când de ger, când de ninsoare. Aşa cum scriam în pagina de „Timp liber”, gălăţenii au păşit în 2010, la mii de kilometri de casă, în Honolulu.

Vă invităm într-o incredibilă incursiune în Hawaii avându-l ca ghid pe dl Florin Constantinide, directorul Agenţiei de Turism „Hobby Tour”.

Bun venit, vară!

După 20 de ore obositoare de zbor, au nimerit în plină vară, la peste 30 de grade Celsius. Întâmpinaţi la aeroport cu tradiţionalele ghirlande de orhidee hawaiene, gălăţenii au intrat rapid în atmosfera de perpetuă vacanţă.

Au abandonat paltoanele, au sărit în şlapi şi şorturi şi au dat năvală pe plajă. Plaja Waikiki este Mecca turiştilor, o veritabilă Copacabana a insulelor Hawaii.

Mai mult decât un salut

Înainte de croaziera de 8 zile, care avea să le dezvăluie frumuseţea insulelor Hawaii, gălăţenii au poposit la Centrul Cultural Polinezian – un soi de muzeu al satului de la noi, unde fiecare stat de cultură polineziană îşi are propriul locaş.

Aici, spune Florin Constantinide, gălăţenii au avut parte de o primire specială cu spectacole tradiţionale, mâncăruri băştinaşe şi licori specifice locului.

A urmat un spectacol pe apă, oferit de localnici în tot felul de canoe, după care turiştii au făcut un tur pe apă înconjuraţi de gazde.

Peste tot, musafirii se simt minunat şi sunt trataţi şi răsfăţaţi regeşte. De fapt asta înseamnă „aloha!”

„Spiritul aloha e un mod de viaţă. Spiritul aloha este bucuria hawaienilor de a-şi primi oaspeţii, de a fi tot timpul zâmbitori, de a te face să te simţi binevenit. Hawaii e un tărâm de pe care poţi începe din nou viaţa”, ne-a dezvăluit Florin Constantinide.

USS Arizona

Pentru a ajunge în partea militară a oraşului Honolulu, unde aviaţia americană îşi desfăşoară activitatea în baza aeriană Hickam, iar marina în Pearl Harbour, programările trebuie făcute cu mult timp înainte. Cu mari eforturi, gălăţenii au reuşit să pătrundă în această zonă şi au vizitat „Memorialul USS Arizona”.

„Atmosfera este cu adevărat emoţionantă, de tristeţe. S-a construit o clădire cu arhitectură supermodernă chiar peste unul dintre crucişătoarele scufundate. Eşti dus cu o navă rapidă undeva, în mijlocul apei şi ajungând acolo vezi dedesubt nava scufundată”.

„Culmea, sunt grozav de mulţi japonezi care trăiesc pe insulă. Deşi originea e polineziană, 16 la sută din populaţie sunt filipinezi, 13 la sută japonezi şi apoi, vin cu 9 la sută polinezienii”, ne-a povestit Florin Constantinide.

Tururi speciale

Dincolo de atmosfera exotică a insulelor, gălăţenii au avut parte şi de două tururi speciale, de câte o zi: la dus, în Los Angeles, şi la întors, în San Francisco.

În L.A. au ajuns până aproape de Hilton unde urma decernarea Globurilor de Aur. Gălăţenii au văzut celebrul Beverly Hills, Kodak Theater, renumita Walk of Fame (aleea vedetelor) Chinese Theatre, Sunset Boulevard.

În San Francisco au fost impresionaţi de celebrul Golden Gate, spectaculosul Downtown, faimosul Pier 39, Bay Bridge şi au admirat, în depărtare, silueta întunecată a Alcatrazului, fosta închisoare.

Ce urmează?

În martie, Florin Constantinide şi pasionaţii de turism inaugurează un alt circuit exotic: Indochina, Vietnam, Cambodgia şi Thailanda. Vor fi practic pionierii unui asemenea tur istorico-turistic, de 20 de zile.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.