CORONAVIRUS | Festivalul de Film de la Cannes, neasigurat în caz de anulare

CORONAVIRUS | Festivalul de Film de la Cannes, neasigurat în caz de anulare
Refuz, în contextul epidemiei de Covid-19
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au refuzat să asigure evenimentul în cazul în care acesta va fi anulat din pricina epidemiei de Covid-19, au dezvăluit surse dintr-o companie de asigurări dintre clienţii căreia face parte şi Academia Cesar, informează "Variety".

Manifestarea este una dintre cele care pot fi afectate de măsurile luate de autorităţile franceze - interzicerea adunărilor de peste 1.000 de persoane până pe 31 mai. În cazul în care va fi anulat, organizatorii nu se vor putea baza pe despăgubiri.

Festivalul a primit, în urmă cu zece zile, din partea companiei de asigurări "Circle Group", ocazia de a-şi actualiza asigurarea cu o opţiune ce prevede răscumpărarea în cazul unei epidemii sau pandemii şi, în mod surprinzător, a refuzat oferta. Opţiunea reprezenta în jur de 6 la sută din totalul preţului pachetului de asigurare. Compania de asigurări nu despăgubeşte automat clienţii în caz de epidemii, astfel că aceştia trebuie să încheie poliţe suplimentare.

În cazul Covid-19, asiguratorii din Franţa au renunţat la această opţiune şi, aparent, "Circle Group" voia să facă o excepţie în cazul Festivalului de la Cannes, cum a făcut şi privind alţi clienţi.

”Ni s-a oferit posibilitatea de a ne asigura (Festivalul de la Cannes – n.r.) pentru o sumă de aproximativ 2 milioane de euro, în condiţiile în care bugetul nostru este de 32 de milioane de euro. Oferta pe care ne-a făcut-o compania de asigurări este total disproporţionată şi a trebuit să o refuzăm”, a declarat Pierre Lescure, preşedintele Festivalului de la Cannes.

Pentru că au refuzat, organizatorii Festivalului de la Cannes nu vor fi acoperiţi dacă sunt nevoiţi să anuleze, chiar dacă acest lucru ţine de decretele date de autorităţile statului.

De unde provine bugetul festivalului

Festivalul de film are un buget de circa 20 de milioane de euro. Evenimentul este finanţat din taxele plătite de contribuabilii francezi şi de sponsori. Organizatorii au anunţat recent că monitorizează atent situaţia şi că pe 16 aprilie vor anunţa selecţia oficială. Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes este programată să aibă loc între 12 şi 23 mai 2020. Mulţi specialişti din industria filmului sunt însă de părere că există mari şanse ca festivalul să fie cel puţin amânat, dacă nu chiar anulat.

Potrivit celor mai recente date, în Franţa, până în prezent, au fost înregistrate peste 1.400 de cazuri de infectare şi mai mult de 30 de decese provocate de Covid-19.

Citit 1992 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 14:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.