Cel mai important festival de film al lumii, amânat

Cel mai important festival de film al lumii, amânat
Cannes Film Festival
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tabloidul ”Le Point” anunța, încă din 14 martie, că „festivalul nu va mai avea loc” * 

Festivalul de Film de la Cannes nu se va mai ține în perioada 12-23 mai, au anunțat organizatorii importantului eveniment cinematografic. „Câteva opțiuni sunt luate în considerare, pentru a ne asigura că festivalul se va ține, principala variantă fiind o simplă amânare, până la finalul lunii iunie - începutul lui iulie 2020”, se arată în comunicatul oficial, scrie cinemagia.ro.

Zilele trecute, recrutarea de personal pentru această ediție a festivalului era în plină desfășurare, a spus o sursă apropiată festivalului. Tot în plină desfășurare era și procesul de acreditare a jurnaliștilor și a oamenilor din industria de film. Data de 15 aprilie a fost anterior înaintată ca moment al anunțării deciziei definitive a organizatorilor cu privire la anularea sau nu a acestei ediții.

„În această perioadă de criză sanitară planetară, gândurile noastre merg către victimele COVID-19 și ne exprimăm solidaritatea față de toți cei care luptă contra maladiei. Astăzi am luat următoarea decizie: Festivalul de Film de la Cannes nu se va putea ține la datele prevăzute, anume 12-23 mai. Câteva opțiuni sunt luate în considerare, pentru a ne asigura că festivalul se va ține, principala variantă fiind o simplă amânare, până la finalul lunii iunie - începutul lui iulie 2020. Imediat ce evoluția situației sanitare franceze și internaționale ne va permite să facem o evaluare a posibilității reale de a desfășura festivalul, vă vom aduce la cunoștință decizia noastră, în conformitate cu hotărârile guvernului francez, a primăriei orașului Cannes, a membrilor consiliului director al festivalului, profesioniștilor din industria filmului și partenerilor evenimentului”, se arată în comunicatul oficial. 

Tabloidul ”Le Point” anunța, încă din 14 martie, că „festivalul nu va mai avea loc”, ziarul fiind acuzat de transmiterea de „zvonuri nefondate”. Pe de altă parte, analiștii de la mai multe publicații de prestigiu au atras atenția că această ediție va prezenta mai puțin interes, cel puțin pentru piața de film, pentru că vor lipsi cumpărători și vânzători de film din Asia și America. În plus, vecinătatea Franței cu Italia, țară care are mai mulți morți de COVID-19 decât China, în zona de sud-est, va descuraja potențialii participanți la festival. Mai mult, hotelurile de la Cannes pretind plata în avans a jumătate din sumă pentru păstrarea rezervării, fără posibilitatea recuperării sumei în caz de anulare a participării la festival.

În timp ce organizatorii speră să poată amâna, pur și simplu, festivalul, este posibil ca evenimentul să fie chiar anulat. Chiar în primul an în care festivalul trebuia să aibă loc, în 1939, acesta a fost anulat, după o singură proiecție, ca urmare a izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial (vox.com) - Alissa Wilkinson (foto), critic de film

Citit 1061 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 20:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.