Întâiul liberal al județului ne ademenește. Micro 40 și Pechea, pe pieptul lui Moroșanu! PAMFLET

Întâiul liberal al județului ne ademenește. Micro 40 și Pechea, pe pieptul lui Moroșanu! PAMFLET
Ar fi putut și Moro să ne tatueze pe mușchiul pectoral din dreptul inimii. Încă o eroare a PNL
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Marele campion de kick-boxing din Iași a ajuns întâmplător în capul listei liberalilor gălățeni. Cătălin Moroșanu ar fi preferat altceva, însă acum nu mai e cale de întors și deja caută să fie pe placul electoratului din județul aflat la poalele Moldovei.

Cineva care să știe să bată

Anunțul propulsării luptătorului de K1 Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL Galați pentru alegerile județene din 27 septembrie a urnit bursa floricelelor de porumb cărora americanii le spun pop-corn. Va fi spectacol total, chiar dacă răutăcioșii, unii chiar din sânul familiei liberale, consideră că urmașii lui Brătianu vor fi numărați înaintea numărătorii paralele. Se pronostichează că vor fi knock-out, însă George Stângă, șeful filialei gălățene, n-are de ce să se îngrijoreze. Ca să învingă PSD-ul în scrutinul de la finele lunii următoare, avea nevoie de un personaj care să fi bătut măcar o dată pe cineva. Or PNL-ul de Covurlui, în existența sa post-decembristă, a avut mereu nevoie de sprijinul fratelui mai-mare social-democrat. Ca să n-o încaseze de la vreun nou-venit pe piață, ca să rămână la masa bogaților.

Pandemia le-a jucat feste

Se speculează și că Moroșanu, căruia nu i se va mai putea spune Moartea din Carpați (noi avem munții Măcin, însă Moartea din Vadul Ungurului sună mult mai bine), n-ar fi fost neapărat o opțiune pentru liberalii de la Dunăre. „Cătălin fusese angajat pentru o gală de kick-box în care să fie lansați candidații noștri, dar cu pandemia asta nu s-a mai putut organiza așa ceva. Moro știa de eveniment și a refuzat participarea la alte ceremonii, era legat de noi, de liberalii de la Galați, și, după ce a picat totul, George Stângă îi devenise dator. De unde bani în vremurile astea?! E praf total, așa că i-a oferit băiatului locul 1 pe listă, măcar el va fi sigur de ocuparea unui post de consilier județean”, ne-a povestit un consilier local al PNL.

Pechea sau Cudalbi?

Campionul originar din Iași, stingher de inedita postură, începe să umble la coarda sensibilă a potențialilor săi votanți. Prin urmare, Moroșanu și-a tatuat pe piept conturul județului Galați. Mai mult, a scos în evidență zonele efervescente din vechiul Covurlui, or de pe listă nu puteau lipsi cartierul Micro 40, așa-numitul Vadul Ungurului, comuna Pechea, celebră pentru talentul nativ de a lovi cu pumnul, localitatea Cudalbi (aici e copiat modelul Pechea, după câteva pahare) etc. „Vreau să promovez luptele libere în tot județul Galați, chiar dacă nu-mi place cum sună. De fapt, le voi schimba numele, merită să fie intitulate lupte liberale, e mai bine așa”, ne-a mărturisit Cătălin Moroșanu, fruntea PNL-ului local în bătălia de pe 27 septembrie 2020.

Cătălin Soroșanu

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte vedete care ar putea fi transferate de PNL Galați

Un sparring pentru Primărie?

* Se aude că Moroșanu ar fi avut ceva de comentat la auzul veștii că liberalii din reședința de județ nu și-au permis un candidat la Primărie. „Haideți, mă, chiar de atât de slabi sunteți? George (n.r. - George Stângă, președintele filialei județene), cum e posibil așa ceva? Am eu un tovarăș în Botoșani, mi-a fost sparring-partner, îl aducem pe el și-l punem în locul lui Bogdan Rodeanu de la USR”, ar fi spus Cătălin.

* Mirabela Dauer, arhicunoscuta interpretă de șlagăre, este foarte aproape de a completa lista candidaților pentru Consiliul Local Galați. Invitația i-a fost adresată de însuși cel supranumit Moartea din Carpați. „Am întrebat-o ce face pe 27 septembrie, zicea că va fi pe-acasă. Eh, nici nu trebuie să se deplaseze, că nici eu nu voi fi în Galați în acea zi. Ce lovitură îi vom da PSD-ului, îi luăm toți pensionarii cu doamna Mirabela”, a afirmat luptătorul de kick-boxing.

* Așteptăm confirmarea unei bârfe de ultimă oră: fosta actriță de filme pentru adulți Alina Plugaru, vasluiancă la bază, a fost contactată de mai multe ori pentru a intra în echipa de candidați liberali. Gurile nu foarte rele spun că Alina are și slogan de campanie: „Votează-mă ca să avem ce duce la gură!”

Marțea din Carpați

"Dar aveam deja Beirut la Galați!"

Vă reamintiți spotul publicitar cu marmotele din vama elvețiană care controlau populația și confiscau ciocolata din afara Țării Cantoanelor?

"Dar avem ciocolată și aici, în Elveția", era argumentul suprem pentru deposedarea de dulciuri a celor aflați în tranzit. La fel trebuiau să procedeze și autoritățile gălățene la apariția informației conform căreia reședința de județ ar fi riscat să devină un nou Beirut, din cauza celor 35.000 de kg de azotat de amoniu depozitate aici în condiții improprii: "Dar aveam deja Beirut la Galați, mergeți, pe Coșbuc, la ruinele Mehid!"

Azotat și i-a adunat

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4899 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 19:00

Mai multe din această categorie: