Încasări-record în pandemie: „A Quiet Place II” a depășit 100 de milioane de dolari

Încasări-record în pandemie: „A Quiet Place II” a depășit 100 de milioane de dolari
Filmul este un horror considerat chiar mai reușit decât prima parte din serie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"A Quiet Place Partea II", filmul Paramount în care John Krasinski se întoarce în scaunul regizoral, a devenit la sfârșitul săptămânii trecute primul film din pandemie care a depășit pragul de 100 de milioane de dolari încasări pe piața americană, după ce a încheiat ziua de vineri, 11 iunie, cu vânzări de 101 milioane de dolari.

Filmul, în care joacă Emily Blunt, a reușit încasările într-o perioadă de 15 zile, stabilind și un record în perioada pandemiei - reușind un debut cu încasări de 57 milioane de dolari în timpul weekendului sărbătorii americane Memorial Day. "Dacă am fi intrat într-o mașină a timpului și am fi dat înapoi cu un an, reperul familiar de 100 milioane de dolari a devenit un vis realizabil pentru mult-încercata industrie a cinematografelor", spune Paul Dergarabedian de la Comscore, potrivit cinemagia.ro.

Warner Bros. și legendarul "Godzilla vs. Kong" ar trebui să ajungă la același reper în următoarele câteva zile, doar că după trei luni de rulare în cinematografe. În weekendul trecut, încasările totale ale filmului pe piața americană au fost de 99,4 milioane de dolari. "Godzilla vs. Kong" a avut premiera la sfârșitul lunii martie, atunci când revenirea în sălile de cinema din Statele Unite încă nu avusese loc. Multe săli încă nu erau deschise după ce practic toate cinematografele stinseseră luminile în martie 2020 din cauza crizei sanitare. De asemenea, "Godzilla vs. Kong", ca toate celelalte titluri din 2021 ale studiourilor Warner, a fost lansat simultan în sălile de cinema și pe HBO Max, într-o tentativă de a stimula creșterea serviciului de streaming, într-o perioadă de nesiguranță legată de mersul publicului la cinema.

"A Quiet Place II" a avut parte de o premieră tradițională în format cinema și nu va fi disponibil pe Paramount+ mai devreme de 45 de zile după ce a ajuns pe marele ecran. "Asta face performanța excepțională a lui "A Quiet Place II" și mai impresionantă, ținând cont că a ajuns la valoarea de 100 milioane de dolari la ritmul de dinainte de pandemie", declară Dergarabedian. "Dovedește nu numai puterea genului horror de a atrage publicul, dar și faptul că prestigiul și exclusivismul unei premiere în sala de cinema este fără pereche în ceea ce privește capacitatea de a aduce încasări și recompense pe termen lung", a mai spus criticul.

Citit 744 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.