Fasolea roșie cu bobul mare - o sursă importantă de potasiu

Fasolea roșie cu bobul mare - o sursă importantă de potasiu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fasolea roșie cu bobul mare este mâncată frecvent, mai ales în preparatele din bucătăria mexicană, fiind considerată o sursă excelentă de potasiu, de acid folic și de fier. Acest soi de fasole le poate oferi vegetarienilor proteinele de care organismul lor are nevoie. Nutriționiștii spun că are un efect impresionant și asupra nivelului de colesterol. Unele studii efectuate la Universitatea Kentucky au indicat faptul că 120 de grame de fasole pe zi pot reduce nivelul de colesterol într-un mod simțitor.  

Fasolea roșie reduce riscul de apariție a diabetului, dar și a atacului cerebral sau a bolilor cardiovasculare, susțin terapeuții europeni. Fibrele prezente în compoziția acestui soi de fasole grăbesc trecerea hranei prin tractul gastrointestinal, fapt ce ajută la o digestie mai eficientă. 

Acidul folic ce se regăsește în cantitate semnificativă în compoziția acestei legume ar putea scădea riscul de apariție a diverselor forme de cancer și a bolilor de inimă. Totuși, este nevoie de studii suplimentare care să demonstreze științific aceste observații.

De asemenea, potasiul din compoziția acestui tip de fasole ține sub control tensiunea arterială și, astfel, poate preveni atacul de inimă sau pe cel cerebral.

Persoanele în cazul cărora acest soi de fasole provoacă apariția gazelor intestinale pot folosi pastilele antigaze care combat substanțele ce produc acest efect. Astfel de pastile pot fi găsite în magazinele naturiste și în farmacii.

Citit 722 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 18:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.