Cea mai frumoasă vacanţă alături de prietenul necuvântător

Cea mai frumoasă vacanţă alături de prietenul necuvântător
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile privind îngrijirea şi înţelegerea prietenilor necuvântători. Este sezonul vacanţelor. Numai că, pentru deţinătorii de câini şi pisici, planificarea unei plecări de acasă aduce o responsabilitate în plus: unde sau cu cine lasă patrupedul ori, după caz, ce presupune plecarea cu el în concediu.

Stăpânii cu experienţă ştiu deja că pisicile se vor simţi cel mai bine acasă, în spaţiul pe care îl cunosc şi în grija persoanelor care le sunt familiare. Chiar dacă se strecoară ori chiar îşi fac culcuş în bagaje, printre haine, asta nu înseamnă că vor să vă urmeze. O deplasare ar presupune un stres nedorit pentru mica felină. Câinii, însă, se vor simţi bine oriunde, atâta vreme cât sunt alături de stăpânul care le oferă dragoste, atenţie şi grijă.

Dacă patrupedul nu poate rămâne acasă şi nici nu vă poate însoţi, o soluţie ar fi cazarea la o pensiune dedicată animalelor de companie, cu toate costurile aferente, dar şi cu riscul de a fi contactat de personalul acesteia pentru că patrupedul nu mănâncă sau se comportă nefiresc, simţindu-se abandonat.

Oricum ar fi, un control veterinar de rutină ar fi binevenit înainte de a pleca în vacanţă, pentru a fi siguri că nu veţi avea surprize neplăcute. De asemenea, vacanţa nu înseamnă renunţarea la medicaţia sau la dieta pe care le urmează animalul. Nu îi administraţi vreun sedativ fără sfatul medicului, nu schimbaţi alimentaţia şi, pentru siguranţă, ar fi bine să îi puneţi acelaşi tip de apă cu care este obişnuit. Nu uitaţi că şi dumneavoastră puteţi suferi indigestii sau neplăceri din cauza apei sau a mâncării cu care nu sunteţi obişnuit!

Este de la sine înţeles că va trebui să alegeţi o cazare în care animalele de companie sunt acceptate. Şi să informaţi personalul cu privire la prezenţa patrupedului, atrăgând atenţia să nu lase geamul sau uşa deschise atunci când animalul se află singur în cameră, nesupravegheat. O fereastră deschisă sau o uşă pot fi o invitaţie tentantă pentru câinele dumneavoastră, care şi-ar putea dori să exploreze zona. De asemenea, aveţi grijă şi în privinţa substanţelor cu care se face dezinfecţia, pentru că ingerarea de clor sau alţi detergenţi ar putea afecta grav sănătatea animalului. De asemenea, nu permiteţi ca animalul să fie hrănit de alte persoane decât dumneavoastră şi nici nu-i lăsaţi libertatea de a hoinări prin hotel sau pensiune. Nu toţi turiştii sunt iubitori de animale!

Citit 991 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 12:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.