„Câmp de maci”, din septembrie, în cinematografe

„Câmp de maci”, din septembrie, în cinematografe
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Câmp de maci", regizat de Eugen Jebeleanu, unul dintre cele mai premiate filme româneşti ale anului, va rula, din luna septembrie, în cinematografele din ţară, au confirmat pentru news.ro reprezentanţii Icon Production. Lungmetrajul a fost prezentat la a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent "Anonimul" (13 august 2021), în faţa a peste o mie de spectatori şi în prezenţa actorului principal, Conrad Mericoffer.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viaţa lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din Bucureşti. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relaţie la distanţă, Cristi şi colegii lui participă la o intervenţie într-un cinematograf din centru, unde mai multe persoane sabotează proiecţia unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relaţie pasageră din trecut cu un alt bărbat revine şi îi ameninţă stabilitatea profesională şi personală.

Drama "Câmp de maci" a fost prezentată în premieră mondială anul acesta la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights (PÖFF). Cu mai multe premii internaţionale în palmares, două dintre ele fiindu-i acordate pentru cea mai bună interpretare actorului Conrad Mericoffer (la Festivalul Internaţional de Film Gijón şi Festivalul Internaţional de Film de la Torino), lungmetrajul a fost recompensat şi cu trofeul pentru regie la TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania), unde a primit şi premiul publicului.

Citit 1167 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 09:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.