Fost viceprimar gălățean, depistat la granița cu Germania: Picu Roman, printre refugiații afgani (PAMFLET)
Foto: Trucaj

Fost viceprimar gălățean, depistat la granița cu Germania: Picu Roman, printre refugiații afgani (PAMFLET)
După cum se poate observa, al doilea (din dreapta) este ex-viceprimarul de Galați, Picu Apostol Roman
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Până mai ieri, aducea sare și piper în ședințele Consiliului Local Galați. Acum câteva zile, a fost prins la intrarea în Germania. Ce mare e lumea!

Valorile, la umbra istoriei

Când l-ați văzut ultima dată pe Picu Apostol Roman? Este că nu v-ați gândit la această chestiune? Ne-am luat cu pandemia, cu creșterea accelerată a economiei, cu Liga Campionilor și turneul final de la Euro 2020, dar și cu Jocurile Olimpice din Japonia și i-am uitat pe ai noștri. Valorile locale au fost trecute, din nepăsare, la umbra istoriei. Dacă s-ar putea spune (e totuși cam cinic!), avem noroc de nenorocirea din Afganistan: o personalitate locală, un om care nu s-a ferit să ne laude în presa națională, un vector dunărean de imagine care s-a luat în bețe inclusiv cu președintele României, Klaus Iohannis, a fost descoperit zilele trecute de un fotograf al agenției Reuters.

Extras din mulțime

La una dintre granițele Germaniei, mai exact la intrarea dinspre orașul austriac Tirol, un important contingent de refugiați afgani a fost luat la puricat. Se demonstrase și în alte situații că, printre zecile și sutele de oameni care caută azil politic într-un stat occidental, se infiltrează și infractori sau cetățeni ai unor țări care nu se confruntă cu războaie, cazul Siriei, sau schimbări de regim, așa cum se întâmplă de câteva zile în Afganistan. Cordonul de nefericiți a fost fotografiat de profesioniști, printre ei numărându-se și un expert în imagine de la cea mai cunoscută agenție nemțească. "Vedeți că tipul ăla se uită ciudat!", le-a spus jurnalistul autorităților. Astfel, din mulțime a fost extras Picu Apostol Roman, fost viceprimar de Galați.

Îl știa de la televizor

"Îi recunoscusem figura dintr-un material de televiziune, când vorbea despre jocuri de noroc și despre sex. Era un material filmat în România, dar care s-a difuzat și la noi. Chiar mi-a plăcut de el că lăuda orașul său natal, nu-mi aduc aminte numele (n.r. - Galați), și-mi propusesem să-l vizitez. Evident, fără nevastă, normal (râde complice)", admite trimisul Reuters la vamă, mândru că ajutase, cumva, armata de frontieră germană.

Luat la întrebări, Picu a recunoscut că este român și a trebuit să-și justifice gestul: "Mă simt exclus în orașul meu și îmi doresc o viață mai bună, de aceea am profitat și am intrat în acest grup de refugiați din Afganistan". Chiar nu suntem atenți la dramele celor de lângă noi.

Afganistan Marius

Pamflet în versuri

MANIPULARE şi POPULARITATE (alarmă!!!) de Submarin Cosorescu

De ce zbieri la sculă, fufo, urâţenio cu glugă???

crezi că te avantajează cura cu decibelime???

crezi că eşti persuasivă, dacă hurui ca batoza???

te consideri tare, mare, amplă printre sinonime???

Moaie gura, opulento! pune-ţi frână pe vocală!!!

crezi că eşti interesantă, dacă ţipi la digitale???

eşti, în fapt, o populară, dar te dai nepreţuită!!!

eşti pupila populimii cu prinţipuri haimanale!!!

Tu fărâmi integritatea cu glăsciorul tău de ţaţă

educată-n dosul şcolii, iar motorul face pană

de atâta dârdâială în laringele tău harnic

mai dihai ca o trompetă blestemată, lighioană!!!

Te atingi suav în golul pus pe bază scapulară

şi te crezi o admirată, vrei să ţi se dea dreptate,

crezi că eşti manipulantă, bună de manipulare!!! -

ce mai grohăire-n clanţă!!! ce mai popularitate!!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

"Putea să vină singur, e cetățean european"

* Autoritățile din țara Angelei Merkel au rămas stupefiate auzind durerea gălățeanului originar din valea Bădălanului. "E ceva suspect la mijloc, ne ascunde ceva, deoarece el este român, așadar e cetățean european. E comunitar, putea veni singur în Germania, nu avea nevoie de acești refugiați ca să se infiltreze. Îl vom ține câteva zile în arest, sperăm să ne spună motivul real pentru care a călătorit cu oamenii din Afganistan", ne-a declarat un purtător de cuvânt al vameșilor germani.

* După cum se poate observa în fotografie, în momentul imortalizării acestei scene, Picu purta o barbă în stilul bărbaților din Orientul Mijlociu. "În ultimele luni, când mergeam la frizerie, mă certam cu fata care mă tunde. Ea voia să-mi taie barba, eu, nu și nu. Nu știa ce planuri am", le-a povestit politicianul de Dunăre oficialilor nemți.

* Pentru a-și face credibilă istorioara, Roman le-a zis occidentalilor că nu mai este de trăit în Galați. "E tot un fel de Afganistan, după ce am pierdut eu alegerile. Sunt tranșee peste tot, chipurile, ca să fie realizate lucrări de infrastructură. Mie mi se zicea taliban când eram viceprimar, dar mai degrabă sunt talibani ăștia care conduc acum", a sporovăit concitadinul nostru.

Talibanul la Ban Trage

Vor bani prin Festivalul de Artă Urbană

Festivalul de Artă Urbană, derulat luna aceasta în Galați, propune realizarea de picturi murale de mari dimensiuni, astfel unele blocuri gri capătă altă față. Ideea este susținută de la bugetul local, diverși artiști naționali lucrând de zor pentru a schimba fața orașului. Zilele trecute, însă, câteva asociații de proprietari din Galați au solicitat bani Primăriei: "Avem și noi artiștii noștri, trebuie plătiți! Avem oameni care și-au făcut izolația apartamentului în roz, lângă e unul care a făcut în albastru. Dincolo e cu galben, ceva pestriț, dar e artă și asta. Vrem bani!"

Bugetul Loial

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6958 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:44