RO-ALERT va anunța dărâmarea garajelor (PAMFLET)

RO-ALERT va anunța dărâmarea garajelor (PAMFLET)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Dacă ești posesor de garaj și ai încă murături depozitate ar fi bine să scapi de ele. Îți va reaminti situația un SMS venit peste rând, de la serviciul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

S-a schimbat povestea

Ne distram în vară pe seama sistemului RO-ALERT, mesajele de avertizare fiind trimise către contribuabil de fiecare dată după încheierea evenimentului periculos, în cazul de față a potopului. Și titra atunci pagina de Pamflet a "Vieții libere" că acest serviciu va anunța sosirea trenurilor, deoarece mijloacele de transport care circulă pe șine ajung în stație atunci când au chef și, pe cale de consecință, au nevoie de o portavoce adecvată. Între timp, trebuie să acceptați că povestea s-a schimbat. După ce numai în această săptămână au fost trimise în Galați mesaje vizavi de creșterea cazurilor COVID-19 în localitatea I.C. Brătianu, de peste Dunăre (este în județul Tulcea), și pentru a păstra distanțarea fizică (a fost un alt mesaj, expediat în masă miercuri), intriga a ajuns la un alt nivel.

Nimic nu e relativ

Ne-am interesat, se pare că Primăria municipiului Galați a sesizat oportunitatea: dacă tot se livrează mesaje aproape zilnic, cu toate că un RO-ALERT ar trebui să aibă altă misiune, respectiv, anunțarea unui pericol iminent, care nu se produce la fiecare pas, serviciul păstorit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență își va crește capacitatea de stocare a informației și va da mai departe diverse chestiuni de o importanță relativă. "S-o credeți dumneavoastră că e relativă, vor fi lucruri de maxim interes pentru cetățeni", ne-a dojenit un director din cadrul municipalității.

Primește și cel din Micro 19

Ca să ne convingem că e pe bune, că nu umblă cu istorii neserioase, reprezentantul administrației publice locale și-a rugat secretara să ne arate următorul mesaj adresat cetățenilor urbei. Ar fi primul din această campanie. E înspăimântător, ne gândim mereu la fabula Petrică și lupul: "În contextul urbanizării accelerate a municipiului Galați, vă informăm că garajele din Mazepa I, strada Mărășeşti, bloc F7, vor fi demolate. Dacă mai aveți acolo murături de anul trecut, ar trebui să vi le luați în apartament". I-am întrebat dacă nu cumva asemenea alerte vor ajunge și la gălățenii din Micro 40 sau din cartierul Dunărea. "Asta este, dacă am primit toți mesaj că se întâmplă ceva peste Dunăre, în fostul 23 August, să primească și cel din Micro 19 despre garajele din centru. Poate are neamuri pe acolo", au încheiat autoritățile.

Petrică și lupa

Pamflet în versuri

AIUREA-n TROLEU de Submarin Cosorescu

Admir trei dame septice-n troleu:/ o (primă)damă extra, super, tare,

o (vice)damă cu dizainul greu/ şi-o (contra)damă-n păr scânteietoare!

Dar toate-s principale, toate-s şic,/ vibrează, trăncănesc, sunt maladive,

maligne şi letale... vreau să zic:/ trei dame... trei madame ofensive!

Dau din păreri (pe faţă şi pe dos)/ despre politici cosmice, statale,

erotice, cu ceapă şi cu sos.../ despre-ntâlniri de mult... accidentale!

Zbiară la cer, blestemă regulat,/ nu le convine (practic) nici o brânză,

şi dau din ciocul roşu-(boss)umflat,/ se scarpină la creier şi la rânză!

E-aglomerat... n-am unde să mă duc/ - şi le aud cât au halit aseară,

şi ce-au făcut azi-noapte pe feisbuc,/ şi cum s-au ruşinat în oglinjoară!

Ce să le spun?... înghit şi tac şi sper/ - încep să cred că trebuie reglate!

 

Deschide uşa, domnule şofer,/ să plec la NAIBA, în PUSTIETATE!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

SMS când dă gol Oțelul?

* Se pune deja problema dacă RO-ALERT poate să trimită prin SMS golurile marcate de echipa de fotbal Oțelul, aflată în Liga a III-a. "Hm, nu știm ce să zicem. Domnul Raed Arafat a strâmbat din nas, mai ales după înfrângerea de la CSM Focșani a formației lui Dorinel Munteanu", ne-a șoptit o persoană din cadrul ISU Galați. Cu o intervenție din partea primarului Ionuț Pucheanu, s-ar putea rezolva și acest neajuns.

* E foarte posibil ca prin serviciul ISU să fim avertizați când ajung cetățeni ai Brăilei în Galați. Un viceprimar și-a găsit timp să ne vorbească: "Să știți că riscul a rămas crescut, chiar dacă și vecinii noștri de peste dig au McDonald's, însă ne trebuie personal pentru a urmări fiecare mașină de Brăila care intră în orașul nostru. Și, să vă mai spun ceva, există și brăileni care sosesc la noi în autoturisme înmatriculate în București sau chiar în Galați. Cu toate că acestea din urmă nu sunt ale lor. Ce brăilean și-ar înmatricula mașina la noi, doar se știe ce taxe sunt!?"

* Ar fi de preferat să evităm glumițele conform cărora prin RO-ALERT pot fi trimise și informații privind starea bună a vremii. Sau horoscopul ori cotele apelor Dunării. Vă rugăm, nu insistați!

RO-ed Arafat

Noroc cu site-ul Primăriei

Utilizatorii rețelelor Whatsapp, Facebook şi Instagram au rămas luni, 4 octombrie, fără aceste servicii deținute de Mark Zuckerberg, orientându-se către alte reţele funcţionale. Specialiștii care măsoară audiența site-urilor susțin că gălățenii au intrat pe site-ul Primăriei municipiului. "Nu știm câți au fost, dar site-ul primariagalati.ro funcționa lent, ca Twitterul. Deci, e posibil ca oamenii să fi năvălit acolo", spun IT-iștii.

PrimăRIO de Janeiro

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1900 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 00:38

Mai multe din această categorie: