Cele mai bizare metode pentru evitarea unei sarcini

Cele mai bizare metode pentru evitarea unei sarcini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din dorinţa de a evita o sarcină nedorită, femeile au apelat la fel şi fel de metode care au promis să le ajute în această privinţă. Teama de a deveni părinte într-un moment în care nu îţi doreşti te poate împinge la gesturi necugetate. Astfel că, metodele bizare de contracepţie au existat încă din cele mai vechi timpuri.

În Grecia, de exemplu, acum câteva sute de ani, exista crezul unui ginecolog conform căruia dacă femeile îşi vor ţine respiraţia spre finalul actului sexual, îşi vor provoca un strănut şi astfel lichidul seminal nu va ajunge în vagin. Tehnica a fost pusă în aplicare, însă, din păcate, nu a avut rezultatul scontat. Până şi în ziua de astăzi cele mai sigure metode contraceptive rămân prezervativul şi abstinenţa.

Buretele cu lămâie

O altă idee este reprezentată de zeama de lămâie îmbibată pe un burete, care apoi este introdus în vagin, pentru o perioadă. Ideea de bază a acestei metode constă în faptul că aciditatea lămâii va evita o posibilă sarcină. Această metodă, la fel ca şi cea de mai sus, s-a dovedit a fi un adevărat fiasco.

Bumbacul şi coca cola

Nebunia bumbacului presupunea că este atât de plin de virtuţi terapeutice încât este benefic inclusiv pentru a evita apariţia unei sarcini. Astfel, femeile foloseau bucăţi de bumbac pe care le introduceau în vagin, astfel încât acesta să absoarbă lichidul seminal şi astfel se spera a se evita apariţia unui bebeluş, nouă luni mai târziu.

Nici Cola nu a trecut testul de contracepţie la care a fost supusă.

Ceaiul din testicule de castor

Această idee vine din Canada, unde exista crezul că acest ceai are posibilitatea de a evita apariţia unei sarcini. De regulă, se luau testiculele de castor, se uscau şi apoi se înmuiau în apă caldă, preparându-se astfel o infuzie pe care femeile o beau ulterior. Chiar şi aşa, testiculele de castor nu au trecut nici ele testul contracepţiei.

Dacă vrei să îţi păstrezi sănătatea şi să eviţi apariţia unei sarcini, mergi la un medic specialist şi vezi ce metodă contraceptivă este cea mai indicată pentru tine.

Citit 1610 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2022 00:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.