„Trenuleţul” Republicii Moldova spre Eurovision, cenzurat? (VIDEO)

„Trenuleţul” Republicii Moldova spre Eurovision, cenzurat? (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Abia ce a fost aleasă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest, că piesa „Trenuleţul”, interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov stârneşte controverse. Potrivit presei de peste Prut, jurnalista Angela Aramă a descoperit că patru versuri au fost modificate şi constată cu tristeţe „Cu textul schimbat, cântecelul și-a pierdut tot farmecul”. Nu puţini sunt cei care se întreabă dacă s-a impus cenzura.

Astfel, în varianta aleasă pentru Eurovision, în locul versurilor „Țară veche, țară nouă/ Parcă-i una, parcă-s două/ Ba aparte, ba-mpreună/ Parcă-s două, parcă-i una”, se cântă „Trenul vede când aleargă/ Cât de mică-i lumea largă/ Și că nu mai pare mare/ Pentru că nu are hotare”.

CITIȚI ȘI Tv mania: Două ţări, aceeaşi horă

O explicaţie pentru această situaţie a venit din partea unuia dintre artişti, Vasile Advahov: „Nu este varianta finală. Dacă vreți părerea noastră – optăm pentru varianta originală. Va fi o strofă și în engleză. Ne vom strădui să păstrăm ideea de bază. În scurt timp echipa va veni cu mai multă informație. Avem reguli și cerințe pe care trebuie să le respectăm”.

Rămâne de văzut ce vor cânta, până la urmă, pe scena Eurovision, Zdob și Zdub și Frații Advahov.

CITIȚI ȘI: Zdob şi Zdub cu Fraţii Advahov reprezintă Republica Moldova la Eurovision 2022 (VIDEO)

Citit 3691 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 10:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.