O rachetă a plasat pe orbită un satelit american de spionaj

O rachetă a plasat pe orbită un satelit american de spionaj
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O rachetă SpaceX Falcon 9 a lansat miercuri pe orbită un satelit spion pentru Forţele Spaţiale ale Statelor Unite, a anunţat National Reconnaissance Office (NRO), responsabil cu proiectarea şi gestionarea reţelei de sateliţi militari americani, informează AFP.

Racheta care transporta satelitul NROL-87 a fost lansată la ora locală 12:27 (20:27 GMT) de la baza militară Vandenberg din California. Satelitul a fost amplasat cu succes pe orbită, înainte ca racheta să revină în siguranţă la bază, a anunţat NRO printr-un comunicat. "Satelitul NROL-87 a fost proiectat, construit şi este operat de NRO în cadrul misiunii sale de recunoaştere spaţială", a indicat această agenţie de informaţii militare, fără a oferi alte detalii, invocând "secrete de apărare".

NRO, care depinde de Pentagon şi monitorizează traficul maritim internaţional şi comunicaţiile adversarilor Statelor Unite, a precizat că acesta este primul satelit lansat anul acesta, însă este al 17-lea lansat în ultimii doi ani. Satelitul este destinat în special comandamentului serviciului Forţelor Spaţiale cu sediul în Los Angeles.

Citit 449 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 21:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.