Regizori ucraineni fac apel la solidaritate

Regizori ucraineni fac apel la solidaritate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un grup proeminent de cineaşti ucraineni fac apel ca întreaga lume să se trezească în faţa ameninţării la adresa democraţiei, ca urmare a invaziei preşedintelui rus Vladimir Putin în ţara din estul Europei, scrie Variety, potrivit news.ro.

„Rusia a lansat un război la scară largă împotriva Ucrainei. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de ajutorul comunităţii internaţionale şi al oricui înţelege că războiul de mâine poate fi la uşa ta. Am vorbit despre războiul din estul Ucrainei în filmele noastre timp de opt ani. Le-ai urmărit la festivaluri. Dar acesta nu este un film, ci realitatea noastră. Şi astăzi această realitate s-a răspândit în toată ţara noastră, fără excepţie”, a scris grupul, într-o scrisoare deschisă transmisă presei internaţionale.

„Cineaştii ucraineni vă cer să nu rămâneţi tăcuţi, să nu staţi deoparte şi să ajutaţi pe cât posibil Ucraina să-şi recapete pacea”, au mai spus aceştia.

Ei sugerează ca şi comunitatea internaţională să asculte nevoile politicienilor ucraineni, să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei şi, cel mai important, să lupte cu un război informaţional. În acest sens, ei susţin că „adevărul este prima victimă în orice război”.

„Cel mai important lucru pe care îl puteţi face acum pentru Ucraina este să citiţi şi să diseminaţi informaţii verificate despre ceea ce se întâmplă”, au spus aceştia, ataşând o listă de „informaţii operative, adevărate” despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Citit 682 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2022 10:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.