Opt categorii de la Oscar, excluse din ceremonia televizată

Opt categorii de la Oscar, excluse din ceremonia televizată
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Într-o încercare de a se adapta atenției din ce în ce mai reduse a publicului, organizatorii galei Oscar au luat o decizie surprinzătoare pentru ediţia de anul acesta: primele opt statuete ale serii vor fi oferite câştigătorilor în afara transmisiunii live. Decizia este justificată de încercarea de a reduce cât mai mult durata transmisiunii, care în anii anteriori putea atinge şi peste patru ore, punând la încercare răbdarea publicului.

Decizia vine după ce, anul trecut, gala a avut cea mai mică audienţă din toate timpurile, doar 9,23 milioane de spectatori, mai puţin de jumătate din cifrele (18,69 milioane) anului anterior. Categoriile vizate sunt cele considerate "tehnice": Cel mai bun sunet, Cel mai bun machiaj şi hair-style, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun montaj, dar şi categoriile pentru Cel mai bun documentar de scurtmetraj, Cea mai bună animaţie de scurtmetraj şi Cel mai bun scurtmetraj. Evident, decizia a provocat reacţiile profesioniştilor din industria americană de film, care au acuzat Academia că discriminează specialiştii din spatele camerei şi cineaştii la început de drum.

Preşedintele Academiei, David Rubin, a spus, citat de revista Variety, preluată de cinemagia.ro, că decizia are avantajul că va permite mai mult timp pentru sketchuri de comedie, montaje din filme şi interpretările cântecelor nominalizate. De asemenea, Rubin a adăugat că decizia vizează doar această ediţie şi că Academia va analiza eficienţa ei şi îi va reevalua utilitatea pentru ediţii viitoare.

Vom vedea în noaptea dintre 27 şi 28 martie dacă schimbările funcţionează.

Citit 1065 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2022 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.