Francis Ford Coppola va plăti din buzunar următorul său film

Francis Ford Coppola va plăti din buzunar următorul său film
Coppola este unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai tuturor timpurilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Francis Ford Coppola pune la bătaie 120 de milioane de dolari din propriile fonduri pentru a-și finaliza proiectul de suflet, "Megalopolis", scrie publicaţia Variety, preluată de cinemagia.ro. Coppola a scris scenariul pentru "Megalopolis" la începutul anilor 1980 și a fost în tratative cu Oscar Isaac, Forest Whitaker și Cate Blanchett pentru a ajuta filmul să demareze.

Problema de care cunoscutul regizor se lovește este însă că filmul este un proiect într-atât de ambițios și de costisitor încât toate studiourile se feresc de el. Într-un interviu pentru GQ Magazine, Coppola a relatat că „toți șefii de studiouri de la Hollywood au reacționat la propunerea sa pentru Megalopolis cam la fel ca atunci când câștigasem cinci Oscaruri și eram cel mai la modă regizor și propuneam Apocalypse Now și ziceam - pe acesta aș vrea să îl fac următorul. Știți de ce am făcut eu Apocalypse Now? Pentru că nimeni altcineva nu l-a vrut...”.

Coppola a adăugat: „Așadar, imaginați-vă cum era situația atunci pe când aveam 33 de ani sau ce vârstă oi fi avut atunci și câștigasem toate premiile, spărsesem toate recordurile și totuși nimeni nu voia să se asocieze cu mine (cum credeți că reacționează acum?). Știu că <<Megalopolis>>, cu cât îl fac mai personal, cu atât mai mult crește în mine visul de a-l face, dar și greutățile legate de finanțare”.

Acțiunea filmului rămâne învăluită în mister. Coppola relata în trecut că va fi făcut în tradiția unei epopei romane, dar că va fi totuși plasat într-o variantă utopică a New Yorkului, numită Noua Romă. GQ a descris proiectul drept „o poveste de dragoste care reprezintă și o introspecție filosofică în natura umană”.

Pentru a finanța proiectul, Coppola vine cu 120 milioane de dolari din fonduri proprii, susținând că „și-a vândut o parte semnificativă din afacerea sa de vinuri, pentru a folosi banii ca garanție pentru creditul necesar finanțării filmului...”.

„Ei bine, dacă eu eram Disney, sau Paramount sau Netflix”, susține Coppola, „și dacă ar fi trebuit să strâng 120 de milioane, trebuia să zic da și trebuia să plătesc oameni, cum aș face? E o singură cale. Trebuie să ai o linie de credit, nu? Eu am o linie de credit!”

Suma de 120 de milioane este una mare, dar Coppola continuă: ”nu e de parcă 120 milioane de dolari sunt tot ceea ce am. Am mai lăsat și copiilor moștenire. Și apoi, cea mai mare moștenire pe care am lăsat-o lor este priceperea și talentul. (Copiii mei) nu vor avea dificultăți. Sunt tineri capabili. Și, în plus, au vinăria Inglenook. Pe ea nu am ipoteci. Niciuna”.

Atunci când GQ a întrebat dacă ”Megalopolis” ar putea fi un nou "One from the Heart", un insucces răsunător pe care Coppola l-a finanțat pentru a plăti mai apoi datorii la bănci, regizorul a răspuns: „Nu îmi pasă de succesul financiar, oricum ar fi. Nu înseamnă nimic pentru mine”.

”Megalopolis” rămâne în faza de dezvoltare. Coppola nu a anunțat încă o dată a începerii producției.

Citit 944 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2022 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.