„The Batman”, încasări de 128 de milioane de dolari

„The Batman”, încasări de 128 de milioane de dolari
Al doilea cel mai bun debut din pandemie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aventura supereroului „The Batman”, interpretat de Robert Pattinson, a generat, weekendul trecut, 128,5 milioane de dolari din 4.417 de cinematografe, în America de Nord, marcând cel mai bun weekend de deschidere în 2022. Este al doilea film din perioada pandemiei care depăşeşte pragul de 100 de milioane de dolari într-un singur weekend, o performanţă realizată pentru prima dată de „Spider-Man: No Way Home”, care a înregistrat 260 de milioane de dolari, în decembrie 2021.

La box office-ul internaţional, „The Batman”, regizat de Matt Reeves, a câştigat 120 de milioane de dolari de pe 74 de pieţe, veniturile ajungând la 248,5 milioane de dolari. Warner Bros. a retras lansarea filmului în Rusia, după invazia Ucrainei. „The Batman” va fi difuzat de HBO Max peste 45 de zile, scrie Variety, potrivit News.ro.

„Uncharted”, produs de Sony, cu Tom Holland în rol principal, a coborât pe locul doi, în al treilea weekend de la premieră, generând venituri de 11 milioane de dolari din 3.875 de cinematografe. Totalul veniturilor este de peste 100 de milioane de dolari la nivel naţional, conform boxofficemojo.com. 

Pe poziţia a treia a coborât filmul de aventuri „Dog” (MGM), cu Channing Tatum, care a înregistrat șase milioane de dolari din 3.507 cinematografe. „Dog” continuă să surprindă la box office, depăşind 40 de milioane de dolari în America de Nord de-a lungul weekendului.

Blockbusterul Sony „Spider-Man: No Way Home” a coborât trei locuri, până pe patru, în al 12-lea weekend de la debut, având încasări de 4,4 milioane de dolari. La nivel global, filmul a încasat 1,8 miliarde de dolari. 

„Death on the Nile”, thrillerul Disney şi 20th Century, de Kenneth Branagh, a avut încasări de 2,7 milioane de dolari, coborând pe cinci după patru weekenduri de la premieră. 

Animaţia „Sing 2” (Universal Pictures) s-a menţinut pe locul şase în al 11-lea weekend de la debut, generând venituri de 1,5 milioane de dolari din 2.026 de cinematografe. 

„Jackass Forever” de la Paramount Pictures a generat venituri de 1,3 milioane de dolari, după ce a coborât pe locul şapte, în al cincilea weekend de la premieră. 

„Cyrano”, dramă muzicală romantică regizată de Joe Wright, cu Peter Dinklage, a urcat un loc, până pe opt, în al doilea weekend de la debut, cu încasări de 683.607 dolari. 

„Gangubai Kathiawadi” (Paramount) este singurul debut din clasament, pe locul zece, cu încasări de 592.000 de dolari.

Citit 1001 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 03:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.