Sindicatul producătorilor americani - „CODA”, cel mai bun film

Sindicatul producătorilor americani - „CODA”, cel mai bun film
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Filmul independent "CODA" a fost desemnat cel mai bun al anului, sâmbăta trecută, în cadrul galei premiilor Sindicatului producătorilor americani (PGA). Premiile decernate de Producers Guild of America (PGA), compusă din 8.000 de profesionişti, sunt considerate un barometru relativ mic în vederea premiilor Oscar, care vor fi decernate anul acesta pe 27 martie. 

Remake al filmului francez "La Famille Bélier" de Eric Lartigau (2014), "CODA” spune povestea unei familii ai cărei membri cu deficienţe de auz se află în dificultate. Actori cu deficienţe de auz joacă rolurile principale. Titlul filmului este acronimul pentru "Copil al unui adult surd". 

Spectatorul o urmăreşte pe Ruby, o liceană care aude şi care jonglează între ambiţiile sale muzicale şi dependenţa de familia sa pentru a putea comunica cu lumea "care aude".

Lansat pe Apple TV+, "CODA", care a câştigat, la sfârşitul lui februarie, premiul principal la SAG Awards, este încă de pe acum bine plasat pentru a rivaliza cu marele favorit la Oscar, "The Power of the Dog" de Jane Campion, produs de Netflix.

"Am fost întotdeauna atras de poveştile pline de umanitate", a declarat producătorul francez Philippe Rousselet, coproducător al "CODA", primind trofeul, "semn că rămâne speranţă" în lume. 

"În muzică, o coda înseamnă finalul unei mişcări", a observat actriţa Marlee Matlin, care o interpretează pe mama lui Ruby în "CODA", adăugând: "Este minunat să vezi că publicul primeşte astfel filmul nostru şi este minunat că face istorie".

Citit 1009 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 02:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.