Tehnologia inteligentă ajută la salvarea urşilor panda giganţi

Tehnologia inteligentă ajută la salvarea urşilor panda giganţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dependenţa sa de bambus pentru a se întreţine a făcut ca specia să fie deosebit de vulnerabilă la schimbările de mediu, iar dezvoltarea urbană rapidă a Chinei, din ultimul secol, a împins panda într-o fracţiune din arealul lor istoric. Şi, deşi aproximativ 54 la sută din habitatul lor sălbatic este protejat, aceste zone sunt încă vulnerabile la dezastre naturale, cum ar fi incendiile.

Pentru a proteja habitatul panda, "Digital Panda System", dezvoltat în cadrul unui proiect comun între Administraţia pădurilor şi păşunilor din Sichuan şi gigantul chinez de tehnologie Huawei, a fost implementat în pădurile şi păşunile din provincia Sichuan, în februarie 2021. Sistemul de raportare instantanee ajută la detectarea incendiilor de pădure în zone greu accesibile, alertând pădurarii şi departamentele de pompieri pentru ca aceştia să poată interveni rapid, precum şi la monitorizarea faunei sălbatice, potrivit CNN, notează Mediafax.

Între timp, o altă tehnologie inteligentă, recunoaşterea facială, ar putea ajuta la identificarea mai precisă a fiecărui exemplar de panda. Pentru ochiul uman, feţele lor acoperite de blană arată toate la fel, dar algoritmii computerizaţi sunt capabili să vadă diferenţele.

”Tehnologia digitală va juca un rol mai important în viitor în ceea ce priveşte biodiversitatea (şi) conservarea", spune Zhao Jian, expert în soluţii la biroul Huawei din Sichuan, care a supravegheat dezvoltarea sistemului Digital Panda.

Citit 928 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.