Podoabe lucrate de mână şi creatoarele lor

Podoabe lucrate de mână şi creatoarele lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest week-end, la Galaţi, în Clubul Zodiar, se desfăşoară o nouă ediţie a Târgului „Madame Vintage”. Printre cele care expun de obicei la astfel de evenimente se numără şi două tinere care îşi alătură ideile pe acelaşi stand de hand-made.

Luiza şi Alexandra - sau Liz şi Ale, cum le ştiu prietenii - au ales să lucreze în echipă pentru că, spun ele, nu aveau timp să realizeze singure destule modele pentru a participa la un târg.

Fiecare dintre ele se ocupă de propriul segment, aşa încât neînţelegerile nu îşi au locul. Liz împleteşte în noduri duble, din şuviţe de aţă multicolore, aşa-numitele brăţările ale prieteniei, iar Ale creează cercei împodobiţi cu tot felul de mărgele, pietricele, scoici, pene, nasturi şi alte miniaturi.

Dacă le întrebi ce aşteptări au de la un târg de hand-made, fetele se amuză şi răspund la unison că participă mai degrabă pentru atmosferă decât pentru bani.

„Ai satisfacţia că cineva apreciază lucrurile făcute de tine”, spune Alexandra. „Şi se întâmplă să ne ceară brăţările sau cerceii pe care îi purtăm noi”, adaugă Liz.

De la joacă la inedit

Alexandra este jumătatea creativă a duetului, are 17 ani şi este elevă la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. A inventat primele accesorii din joacă, până când prietenele au început să le remarce şi să-şi dorească şi ele.

„Strângeam de când eram mică tot felul de mărgele, le puneam cap la cap şi îmi făceam câte o brăţară. Mi-am dat seama că am foarte multe asemenea mărgele şi am început să mă gândesc la diverse modele”, povesteşte creatoarea adolescentă, ale cărei podoabe sunt apreciate atât de cele de vârsta ei, cât şi de doamnele mai cochete.

În galeria foto de pe blogul celor două fete - blogdelucrumanual.blogspot.com - se regăsesc majoritatea modelor unicat pe care le migăleşte Ale. Cercei împletiţi, croşetaţi, cu mărgele, sfoară sau pietre, cercei cu steluţe, cănăfiori, flori uscate şi chiar... pastile, pentru toate gusturile şi preferinţele.

Brăţări veşnic la modă

„Am întotdeauna geanta plină de aţe”, mărturiseşte Liz, dându-mi impresia că ar putea să scoată oricând un mănunchi de fire şi să împletească pe loc o brăţară. A fost purtată de valul modei printre creatorii de accesorii trendy şi a ajuns să împodobească încheieturile mâinilor a sute de adolescenţi care se dau în vânt după modelele ei colorate.

„A apărut o modă, iar lumea îmi cerea brăţările pe care le purtam la mână. Le dădeam şi îmi făceam altele. Sunt atât de bucuroasă că le plac, încât atunci când îmi comandă una le trimit încă vreo două în plus”.

Liz are 30 de ani, dar nu îşi consideră vârsta un motiv să le fie superioară celor mai tineri. Este încântată de modelele pe care le găseşte pe internet şi le alege cât mai deosebite, ca să nu se plictisească.

Spune că nu ar putea transforma vreodată această îndeletnicire într-o afacere, pentru că o brăţară necesită până la câteva ore de lucru şi ceva bună-dispoziţie.

Ale şi Liz se bucură ori de câte ori un vizitator al târgului se opreşte măcar pentru o clipă în faţa standului lor pentru a le admira creaţiile. De multe ori sunt nevoite să lucreze chiar şi acolo unde expun, căci primesc comenzi stăruitoare, pe care încearcă să le onoreze cât mai repede.

Pe cele două creatoare de accesorii împreună cu colegele de breaslă le puteţi găsi până duminică, inclusiv, la târgul de vintage şi hand-made deschis tuturor celor care caută să-şi completeze înfăţişarea cu ceva deosebit.

Citit 760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.