Controlarea bacului de Galați, neconstituțională. Protecția Consumatorilor a întrecut măsura

Controlarea bacului de Galați, neconstituțională. Protecția Consumatorilor a întrecut măsura
Minunatul feribot de Galați. Cui îi mai trebuie pod peste Dunăre?
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Era nevoie de implicarea Curţii Constituţionale după ieșirile necontrolate ale Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor. De bacul nostru nu trebuie să se mai atingă nimeni!

Se credeau la "Camera ascunsă"

"Apă, dom'le!" Mai țineți minte celebra replică din reclama cu echipa de meseriași din care făcea parte și proverbialul Dorel? Unul dintre membrii grupului cobora din tren pentru "alimentare" și nu-i putea recunoaște controlorului că a cumpărat din gară o sticlă de alcool dublu rafinat. La fel au reacționat și responsabilii traficului naval dintre cele două maluri ale Dunării. Agenții economici implicați în această activitate mai veche decât însuși bătrânul fluviu au crezut că sunt la "Camera ascunsă": "Pe bune, pe noi ne verificați? Cine e cu farsa asta, Daniel Buzdugan, Victor Ciutacu, domnu' Cabral sau Măruță, cine? Pe noi nu ne-a căutat nimeni până acum, așa c-o luăm ca glumă."

Ăștia n-au simțul umorului

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Galați n-a arătat că le are cu poantele. După ce a închis câteva cârciumi din oraș, s-a dus pe luciul apei, doar-doar o mai ieși ceva. Conform informațiilor oficiale, pe bacul de la Galați "au fost descoperite nereguli referitoare la calea de acces pietoni și auto, zone nesigure pentru pasageri, neconcordanțe în acte, sistem electric cu potențial pericol, lipsa unui regulament de funcționare, informații incomplete, produse medicale în trusa de prim ajutor expirate și altele." Postarea de pe Facebook a acestui organ de control e mai lungă, însă nu are pic de credibilitate. Niciodată n-am sesizat asemenea nereguli!

Oamenii de rând au altă părere

Se pare că Sorin Susanu, comisarul-șef al CRPC Galați, are o misiune clară: să pună zona pe chituci. Am deplasat carul de reportaj al paginii de Pamflet pe marginea apei, pentru a afla părerea oamenilor de rând. "Doamne, nimic care să ne facă să nu mai traversăm Dunărea cu acest mirific mijloc de transport, totul este la superlativ, literalmente un deliciu!", ne-a declarat o bătrână cu două clase, iar un muncitor echipat în salopetă a fost și mai limpede în exprimare: "În primul rând, să fim atenți la nuanțe! Acesta nu este bac, ci un feribot. Milimetru de rugină n-am sesizat, e un dar de la Dumnezeu că putem traversa astfel fluviul." Ulterior am aflat că și Curtea Constituțională a României a dat un verdict: controlarea bacului de Galați este neconstituțională!

Galați Galaction

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Angajații bacului, la costum zi de zi

* Îl informăm oficial pe comisarul-șef Susanu că toți lucrătorii de la bac sunt echipați corespunzător, nicidecum în pantaloni scurți și tricou, ca băieții care împart șezlonguri pe plajă, așa cum ar fi tentat să creadă. Facem aceste precizări pentru a susține cauza feribotului local. "Încă de la începutul activității noastre, de zeci de ani, muncitorii noștri care dirijează mașinile pentru a le transporta de pe un mal pe celălalt sunt costumați ca marinarii. În fiecare dimineață te tai în dunga pantalonilor, nu alta", comentează conducerea firmei care se ocupă de bunul mers al acestei activități.

* De asemenea, niciun călător nu s-a aflat vreodată în pericol pe aceste platforme mișcătoare. Se aude că, în anumite zile, doamnele sunt întâmpinate cu flori și cu zâmbete, iar domnii nu sunt agresați verbal dacă nu parchează din prima după cum le indică "meșterii".

* Se zvonea într-o perioadă că transportul cu bacul se bucură și de o importantă susținere politică, dar nu dăm crezare tuturor fake newsurilor. Dacă situația s-ar fi prezentat astfel, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor ar fi plimbat ursul în altă parte.

Durbacul peste Dunăre

Rușii preiau Mehidul

Situația pare că se termină. Așa cum vă anunțam zilele trecute, terenul doldora de gunoaie al fostei întreprinderi gălățene Mehid, focar de infecție situat pe bulevardul Coșbuc nr. 256, a fost scos la licitație de lichidatorul judiciar Sierra Quadrant SPRL București. Prețul trece de 2,8 milioane de euro și se pare că se găsesc foarte repede mușterii. O firmă din Rusia a licitat și așteaptă să intre în posesia ariei de moloz care, e drept, aduce a teatru de război. "Ca să nu dați vina pe noi că am fi adus imobilul în asemenea hal, iată, vă plătim ca să-l luăm", s-au justificat rușii. Oare ce-or avea de gând?

Mehâd

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 14606 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:42