Unde va avea loc primul recensământ al câinilor cu stăpân

Unde va avea loc primul recensământ al câinilor cu stăpân
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Pentru că înmulțirea câinilor fără stăpâni este o realitate din ce în ce mai evidentă în orașul Galați, recunoscută inclusiv de autorități, considerăm oportună prezentarea soluțiilor la care au apelat alte localități.

De pildă, Primăria orașului Victoria din județul Brașov a anunțat, în premieră, demararea unui recensământ al câinilor cu și fără stăpân.

"Populația canină din orașul nostru crește constant și, oricâți câini am reuși să adunăm de pe stradă, se pare că apar alții în loc. O parte din acești câini provin din curțile concetățenilor noștri, care își lasă patrupezii să se plimbe nesupravegheați pe domeniul public! Ce se întâmplă dacă unul dintre acești câini va mușca un cetățean sau un copil?", se întreabă, într-o postare publică pe pagina sa de Facebook, primărița orașului Victoria, Camelia Bertea.

"Pentru a stopa acest fenomen și pentru a avea un recensământ al tuturor câinilor cu stăpân din oraș, pentru a scădea numărul câinilor care se regăsesc pe domeniul public și pentru a scădea rata de abandon, vom face campanii de informare, microcipare și sterilizare gratuită, din poartă în poartă, cu ajutorul colegilor din Departamentul Administrația Domeniului Public și privat, începând din 10 martie. Vom începe cu partea nordică a orașului", a anunțat edilul-șef.

În urma acestor acțiuni de informare, microcipare și sterilizare, susținute de primărie și cu participarea autorităților publice, primul rezultat așteptat este un recensământ al tuturor animalelor, cu și fără stăpân. Va urma, conform primăriței, microciparea câinilor cu stăpân și înregistrarea lor în RECS, apoi sterilizarea câinilor cu și fără stăpân, ridicarea câinilor neidentificați de pe domeniul public. Toate acestea ar trebui să aibă drept consecință scăderea exponențială a câinilor de pe stradă, în decursul acestui an.

"Acesta este un plan de gestionare eficientă a populației canine, prin care ne dorim să nu mai avem niciun câine neidentificat, și ținerea sub control a tuturor câinilor! Suntem printre primele primării din județ care implementează un asemenea program și suntem convinși că prin acest pionierat în gestionarea populației canine vom fi un exemplu de bune practici în ceea ce privește protecția și bunăstarea animalelor, cu respectarea legilor aflate în vigoare", mai spune Camelia Bertea.

Firește, orașul Victoria nu se poate compara în dimensiune cu Galațiul. Dar poate că un recensământ al câinilor în zonele de case din Galați ar fi binevenit. Cu atât mai mult cu cât se instalează primăvara și zeci de pui vor ajunge să fie abandonați!

Citit 689 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 07:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de George
    Duminică, 05 Martie 2023 09:16
    109.166.132.***
    De ce nu se mai aplică legea, cea cu măturica și sacii menajeri ? ? ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.