Ceaiul negru, la concurență cu cafeaua de dimineață

Ceaiul negru, la concurență cu cafeaua de dimineață
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ceaiul negru te poate înviora dimineața la fel ca o ceașcă de cafea. În plus, are o serie de avantaje și un efect benefic asupra organismului.

În ciuda cantității mai mici de cofeină, ceaiul negru poate concura cu băutura tradițională de dimineață. Beneficiile ceaiului negru pentru organism sunt incontestabile. Datorită ceaiului negru poți scăpa de o serie de probleme comune și, în același timp, poți obține mai multă energie decât din cafea.

Polifenolii din compoziția sa ajută la eliminarea respirației urât mirositoare, deoarece distrug bacteriile din cavitatea bucală. Oamenii de știință din Illinois au confirmat că, sub influența polifenolilor, creșterea bacteriilor încetinește cu 30 la sută. Dar atunci când adaugi lapte sau smântână, proprietățile benefice ale ceaiului negru se pot schimba oarecum, susține medicul dentist Mike Golpa. Doar două căni de ceai negru pe zi vor ajuta la prevenirea dezvoltării infecțiilor în gură, arată specialistul.

Ceaiul negru luptă împotriva infecțiilor orale. Aceiași polifenoli, care luptă împotriva respirației urât mirositoare, combat și bacteriile care pot provoca infecții streptococice.

De asemenea, ceaiul negru stimulează sistemul nervos și face trezirea mai strălucitoare și mai bogată. Nutriționiștii au remarcat faptul că efectul revigorant al ceaiului negru se datorează cofeinei conținute. În plus, s-a demonstrat că acest ceai reduce temporar pofta de mâncare, ceea ce poate fi util pentru pierderea în greutate.

Beneficiile ceaiului negru sunt exprimate în efectul protector împotriva modificărilor legate de vârstă în creier. Adică, cu cât oamenii îl consumă mai des, cu atât funcțiile lor cognitive funcționează mai bine.

Citit 729 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Mai 2023 15:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.