Cum să transformăm micii cu muștar într-un aliment minune

Cum să transformăm micii cu muștar într-un aliment minune
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Acum că vara își intră în drepturi, ieșirile la iarbă verde sau la grătar sunt din ce în ce mai frecvente. De multe ori, în astfel de ocazii, "vedetele" sunt tradiționalii mititei. De gustul bun, nimeni nu se îndoiește. Întrebarea este cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine. Nutriționistul Cristian Mărgărit, invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", ne-a dat câteva sfaturi pentru a face micii mai sănătoși.

"De preferat este să-i facem cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc pentru corpul nostru, un risc de cancer, un risc de boli cardiovasculare. Există statistici care spun că și fumul de la grătar care intră în piele crește riscul de cancer. Știu că sună bizar, dar așa spun studiile. Micul nu trebuie să aibă urme de arsură", a explicat Cristian Mărgărit.

Nutriționistul a vorbit și despre "alimentul minune" care merge din plin lângă mici: muștarul. "Muștarul mâncat cu mici anulează efectele negative ale arsurii, ale fumului, ale excesului de carne. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen. Dar trebuie să fie un muștar de calitate!", a mai spus Cristian Mărgărit. Este bine să alegem un muștar fără zahăr sau fără îndulcitori artificiali. Trebuie să încercăm să cumpărăm un muștar cât mai curat. "Dacă este doar un pic de zahăr... nu contează prea mult. Nu poți mânca așa mult zahăr din muștar. Zahărul din dulciuri sau din sucuri este periculos", a mai spus Cristian Mărgărit.

Specialistul a zis că ideal ar fi să alegem un muștar care are curcuma. "Muștarul este absolut miraculos! Are nenumărate beneficii, dar atenție la etichetă! Încercăm să luăm un muștar cât mai natural", a subliniat nutriționistul.

Citit 620 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 08:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.