Salată de vinete

Salată de vinete
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: 2 vinete mari, 1/2 ceapă mică, 50-60 ml ulei, sare, zeamă de lămâie după gust; opțional 1 linguriță de muștar, 1 gălbenuș crud

Preparare: Coacem vinetele, de preferință pe grătar, pe disc, în jar sau chiar flacără, până când coaja li se carbonizează și miezul devine foarte moale. Pe măsură ce vinetele sunt bine coapte, se scot de pe grătar și se așează într-o sită deasupra unui vas de colectare, în  care se va scurge lichidul amărui pe care îl conțin. Vinetele se curăță bine de coajă, eliminând orice urmă de arsură. Folosiți fie instrumente nemetalice, fie din oțel inoxidabil, dar să fiți siguri 100% ca sunt din oțel inoxidabil, altfel, vinetele se vor înnegri și nu ne place salata de vinete negricioasă. Vinetele coapte se pot scobi ajutându-vă de o lingură. Miezul se pune într-o sită de plastic, lăsându-se să se scurgă bine de lichid, apoi se toacă folosind instrument nemetalic. Vinetele tocate se pun într-un castron, se adaugă ceapa fin tocată și 2-3 linguri cu vârf de maioneză (făcută din gălbenuș și muștar frecate în fir subțire cu ulei), zeamă de lămâie după gust, se amestecă și se potrivește de sare.

Citit 528 ori Ultima modificare Duminică, 13 August 2023 05:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.