Panou interactiv multi-touch

Panou interactiv multi-touch
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vizitatorii pot să rezolve puzzle, să alcătuiască jocuri de lumini sau să cânte la… pian!

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii sunt deschise şi pot fi vizitate următoarele expoziţii: "Migraţia în lumea animală", "Strategii de supravieţuire în lumea insectelor", "Diversitatea mineralelor" şi foto-expoziţia "Opreşte-te, clipă!", de Cornel Pufan.

Informaţii „palpabile”

Expoziţia temporară „Migraţia în lumea animală”, coordonată de muzeograful Viorica Arcan, oferă tuturor celor interesaţi informaţii complexe despre fenomenul migraţiei animale.

Florin Matei, responsabil relaţii publice în cadrul Complexului Muzeal, ne spune cu ce îi atrage instituţia pe vizitatori: „În premieră pentru muzeul gălăţean, la această expoziţie este montat un panou interactiv de tip multi-touch, publicul având posibilitatea de a interacţiona direct cu tematica prezentată.

Ecranul multi-touch este deosebit de apreciat de vizitatori prin multitudinea domeniilor interactive oferite: de la rezolvarea unui puzzle care înfăţişează o balenă în mişcare sau poza unui animal, imitarea undelor de apă şi până la încercarea talentelor muzicale de a cânta la... pian!

Tot la multi-touch, vizitatorii pot alege să formeze un joc de lumini deosebit prin accesarea efectului de particule luminoase. Interactivitatea este o modalitate modernă de a atrage publicul la muzeu, în special publicul tânăr”, conchide Florin Matei.

Expoziţii în pregătire

Expoziţia „Opreşte-te, clipă!”, mai poate fi vizitată doar până la începutul lunii octombrie, după care se va deschide o altă expoziţie, cu tematică minerală. Şi tot în pregătire este şi un alt eveniment aşteptat în fiecare toamnă -  ediţia a IX-a a expoziţiei florale „Regina Toamnei, Crizantema”.

Tarifele şi programul de vizitare

Tarifele biletelor sunt: 6 lei - adulţi; 1,5 lei - copii peste 5 ani, elevi şi studenţi; copiii sub 5 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces gratuit. În preţul biletului intră vizitarea întregii Grădini Botanice (Sere, Grădina Japoneză, Flora României, Flora Lumii, Rosarium), Acvariumul şi expoziţiile deschise în cadrul muzeului.

Începând cu luna octombrie, intervalul orar în care pot fi vizitate secţiile Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi 9,00 – 17,00, de miercuri până duminică (luni şi marţi închis). În luna septembrie, programul este 10,00 – 18,00.

Citit 1596 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.