Prăjitura „Două căni”

Prăjitura „Două căni”
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Ingrediente: 2 căni făină, 2 căni zahăr pudră, 2 căni nucă măcinată sau mac, 2 ouă, 2 căni (500 ml) lapte, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat.

Preparare: Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră. Poftă bună!

Prăjitura "3 minute".

Ingrediente: 1 ou, 4 linguri făină, 4 linguri zahăr, 1 lingura cacao, 1/2 linguriță praf de copt, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte.

Preparare: Se pun într-un vas făina, cacaua, zahărul și praful de copt (linguri rase de făină și zahăr). Se amestecă foarte bine. Se adaugă oul întreg și se amestecă. Apoi se adaugă, pe rând, uleiul și laptele, amestecând bine după fiecare lingură adăugată. Se introduce vasul în cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, în funcție de puterea cuptorului cu microunde (se poate face testul cu scobitoarea). Zahărul trebuie să fie topit, altfel se va lăsa la fundul paharului și se va arde, iar prăjitura se va întări după răcire. Se scoate foarte ușor din vas, se taie felii și se servește cu dulceață de zmeură, căpșuni sau cremă de ciocolată.

Citit 20403 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.