Secretele băuturilor care te ajută să-ți detoxifici organismul

Secretele băuturilor care te ajută să-ți detoxifici organismul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă vrei să îți detoxifici organismul, există o serie de băuturi simplu de preparat care, consumate de dimineață, te-ar putea ajuta să-ți atingi mai repede obiectivul.

Unul dintre cele mai la îndemână detoxifiante este ceaiul de păpădie. Această plantă medicinală are capacitatea de a sintetiza și metaboliza simultan grăsimile și colesterolul și poate chiar descompune și stoca aminoacizii esențiali pentru detoxifiere. Păpădia stimulează și producția de urină, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Ca laxativ, păpădia ajută la curățarea intestinelor. Pe lângă faptul că este o sursă bogată de nutrienți, aceasta facilitează digestia. Pentru a ajuta corpul să elimine toxinele pe tot parcursul zilei, bea o cană de infuzie de păpădie dimineața.

O altă băutură simplă este sucul de pătrunjel, printre beneficiile acesteia numărându-se capacitatea sa de a curăța rinichii și de a detoxifia ficatul. Sucul simplu de pătrunjel poate avea un gust intens, de aceea este recomandat să-l combini cu alte alimente care susțin curățarea ficatului și a rinichilor, cum ar fi lămâia, sfecla, castravetele, morcovii sau țelina.

Apropo de lămâi, acestea contribuie la alcalinizarea corpului. Este o componentă esențială pentru menținerea sănătății, deoarece studiile au arătat că pH-ul corpului are un impact semnificativ asupra stării de sănătate. Cu cât corpul este mai toxic, cu atât devine mai acid. Prin urmare, pentru a menține sănătatea și a preveni îmbolnăvirea, este important să elimini toxinele. Lămâile sunt alimentul ideal pentru a te ajuta în acest sens. Apa cu lămâie consumată dimineața pe stomacul gol ar trebui să devină o rutină zilnică. Acest obicei simplu îmbunătățește digestia și curăță corpul de toxine.

La fel ca lămâile, sfecla este bogată în antioxidanți și conține nutrienți importanți pentru curățarea și detoxifierea corpului. Unul dintre acești nutrienți-cheie este betaina, care ajută la eliminarea toxinelor din celulele ficatului. Sfecla conține, de asemenea, pectină, o fibră care a fost studiată pentru capacitatea sa de a elimina toxinele excretate de ficat. Sfecla poate fi adăugată în smoothie-uri sau poate fi transformată în suc.

Morcovii cruzi sunt și ei plini de fibre nedigerabile care ajută corpul să se curețe în mod natural. Aceste fibre se leagă de excesul de estrogen și îl elimină din corp, în același timp împiedicând intestinele să-l reabsoarbe. Excesul de estrogen poate duce la dezechilibre hormonale. Fibrele din morcovi contribuie la eliminarea toxinelor bacteriene, absorb bila și elimină materialele dăunătoare din intestine. Sucul de morcov poate fi consumat dimineața, mai ales în absența unui mic dejun sănătos. Acesta ajută la curățarea ficatului și la eliminarea toxinelor.

Unul dintre cele mai bune superalimente pe care le poți consuma este turmericul. Tot mai multe studii demonstrează beneficiile sale pentru sănătate, cu peste 264 de acțiuni farmacologice studiate asociate și nenumărate de studii care arată beneficiile acestui condiment auriu, de la tulburări digestive și intestinale până la astm, probleme de memorie, depresie, dureri cronice și chiar cancer. Turmericul este, de asemenea, un puternic agent detoxifiant pentru sânge și ficat. O modalitate delicioasă de a te bucura de beneficiile turmericului este sub forma unei băuturi calmante numite "lapte auriu", care include diverse alimente detoxifiante, cum ar fi lapte de cocos, sirop de arțar, scorțișoară, piper cayenne, piper negru, ghimbir și miere.

Citit 766 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2023 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.