Macrou marinat în sos de roșii

Macrou marinat în sos de roșii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ingrediente: 1,7 kg macrou, 80 ml ulei, 80 ml oțet, o lingură sare mare, 2 linguri zahăr, o sticluță suc de roșii, 2 linguri bulion diluate în 500-550 ml apă, o ceapă roșie, o mână de măsline, boabe de piper, 2-3 foi de dafin.

Preparare: Spălați bine peștele, tăiați capurile și cozile și curățați-l bine și pe interior. Tăiați-l felii de aproximativ 3 cm. Așezați peștele într-un vas cu fund gros (tuci, ceramică).  Puneți deasupra foile de dafin și piperul. Într-un alt vas, amestecați uleiul, oțetul, sarea și zahărul. Omogenizați bine. Adăugați sucul de roșii și bulionul diluat în puțină apă.

Amestecați totul, apoi completați cu apa rămasă. Turnați peste macroul din cratiță. Sosul trebuie să cuprindă bine peștele. Dacă nu e suficient, mai adăugați apă. Deasupra puneți ceapa tăiată Julien. Puneți capac peste vas, așezați cratița la foc mic și lăsați pentru 150 de minute. Trebuie să fiarbă ușor, să nu se rupă bucățile de pește. Nu ridicați deloc capacul în acest timp! La final, luați capacul și lăsați în continuare la foc mic, până când sosul scade și se îngroașă, așa ca-n conservele de pește în sos tomat. Potriviți gustul de sare.

Citit 7232 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.