De ce nu le plac ardelenilor fructele de mare

De ce nu le plac ardelenilor fructele de mare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Chiar și atunci când vine vorba de alimente din ”categoria grea” a alimentației, precum slănina, tot secretul unei vieți sănătoase ține de echilibru și măsură. Slănina cu ceapă este adorată de mulți români. Dr. Vlad Ciurea a explicat, la Antena3.ro, cât de bine este să consumăm acest preparat, menționând în mod deosebit că și în cazul slăninii, ca și în cazul altor alimente, este importantă cantitatea.

"Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celulele noastre", a spus prof. dr. Vlad Ciurea. "Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai bune feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: «No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!» Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi, cei de aici, mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația.

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slănina cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin", a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citit 3040 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2023 17:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.