Tartă cu ciocolată, portocale și rom

Tartă cu ciocolată, portocale și rom
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingredientepentru aluatul fraged:  270 g făină, 180 g unt rece, 90 g zahăr pudră, 1 vârf de sare, coaja rasă de la două portocale, 1 gălbenuș; pentru umplutură: 120 g unt, 140 g ciocolată neagră, 90 g zahăr pudră, 3 ouă, 1 vârf de sare, 1 plic de praf de budincă, zeama de la două portocale, 60 ml rom, 2 linguri de cacao, 1 lingură de făină, 1 linguriță de praf de copt

Preparare: Adăugați ingredientele pentru aluatul fraged într-un bol de mărime potrivită și frământați până când aluatul devine lucios. Așezați-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină, dați-i o formă sferică și lăsați-l să se odihnească cca 45 de minute la frigider, acoperit. Întindeți apoi aluatul până când atinge o grosime de cca 5 mm și așezați-l într-o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm.

Pentru umplutură adăugați untul și ciocolata într-o oală mică, topiți-le la temperatură scăzută și lăsați compoziția la răcit. Bateți spumă ouăle cu zahărul pudră și cu sarea. Amestecați zeama de portocale cu romul, praful de budincă, făina, cacaua și praful de copt, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Încorporați ușor, mai întâi amestecul de budincă, apoi cel de unt și ciocolată, în compoziția cu ouă. Turnați compoziția obținută peste aluatul din forma de tartă și coaceți preparatul timp de 25-30 de minute în treimea inferioară a cuptorului preîncălzit. Lăsați tarta de ciocolată cu portocale să se răcească în totalitate, apoi savurați-o.

În cazul în care rămâneți cu un surplus de aluat fraged, îl puteți întinde și decupa cu diferite forme, după care îl coaceți la 180°C, încălzire superioară și inferioară, timp de 10-12 minute, obținând astfel fursecuri cu portocale foarte gustoase.

Citit 657 ori Ultima modificare Duminică, 17 Decembrie 2023 10:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.