Ruladă Pavlova

Ruladă Pavlova
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 6 albușuri, 1,5 căni de zahăr, 2 linguri amidon, 1/2 linguriță oțet, 1/2 linguriță esență de vanilie; pentru cremă: 150 ml smântână pentru frișcă, 1 lingură zahăr pudră; pentru decor: fructe proaspete.

Preparare: Preîncălzește cuptorul la 160°C și tapetează tava aragazului cu hârtie de copt. Bate albușurile spumă la foc mediu, până obții o spumă moale. Toarnă încet zahărul, apoi bate la putere maximă timp de 8-10 minute, până compoziția devine lucioasă. Adaugă amidonul, oțetul și esența de vanilie și amestecă la foc mic timp de 30 de secunde. Întinde amestecul de bezea pe tava de copt tapetată, lăsând un spațiu de 2 cm pe toate părțile. Coace aproximativ 14 minute. Scoate rulada din cuptor și răstoarn-o pe o altă hârtie de copt, pe care ai presărat zahăr pudră, îndepărtează hârtia de copt originală și lasă rulada să se răcească.

Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră. Păstrează o parte din frișcă pentru ornat. Unge blatul cu restul de frișcă, adaugă fructele și rulează. Înfășoară rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru 2-3 ore. Apoi așeaz-o pe un platou și ornează cu frișcă și fructe.

Citit 494 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 13:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.