România, pe harta celor mai apreciate bucătării din lume

România, pe harta celor mai apreciate bucătării din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Atlasul gustului" este un catalog virtual de preparate tradiționale și ingrediente locale, la realizarea căruia lucrează peste 50.000 de experți în alimentație, pe baza recenziilor specialiștilor, a părerilor clienților autohtoni, dar și a turiștilor. Anul acesta, România se situează pe locul 29 din 100 de țări renumite pentru bucătăria locală.

În dreptul țării noastre, experții au pus pe primul loc micii, urmați de cozonac și ciorba rădăuțeană. Alte produse tradiționale remarcate au fost ciorba de pește, tochitura, cârnații de Pleșcoi, pastrama, brânza de burduf, salamul de Sibiu, telemeaua de Ibănești, bulzul, cașcavalul afumat, ciorba de burtă, drobul de miel, ciorba de fasole cu afumătură, pasca și papanașii. Și, bineînțeles, sarmalele.

Magiunul de Topoloveni s-a clasat pe prima treaptă în topul celor mai apreciate produse din fructe. La capitolul băuturi, românii și turiștii au apreciat vinurile locale, țuica și vișinata.

Pe primele trei locuri în top s-au clasat Italia, Japonia și Grecia.

Citit 592 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Decembrie 2023 06:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.