Compartimentează mâncarea
Cumpără carnea și legumele preferate pentru câteva zile și ambalează-le în porții individuale. Adaugă condimentele preferate sau o marinadă și lasă-le la rece, ideal, vidate.
Gătește în cantități generoase
Într-un mod similar, gătește cu câteva porții în plus și congelează porțiile pentru alte zile.
Folosește resturile
Găsește rețetele potrivite, precum pizza sau frittata, în care poți folosi resturile de la mâncarea preparată cu o zi sau două în urmă.
Ține cont de dimensiunea tăvii/tigăii
Achiziționează produse care au suprafața mai mare, astfel încât mâncarea să aibă loc atunci când este gătită, deoarece se pierde gustul în procesul de preparare.
Ascute cuțitele bine
Tăierea, tocarea și felierea alimentelor îți pot lua mult timp, dacă nu ești dotat cu ce ai nevoie în bucătărie. Poți accelera timpul de gătire doar îmbunătățind acest aspect.