Prăjitură turnată cu bânză

Prăjitură turnată cu bânză
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: pentru blat: 3 ouă, 12 linguri ulei, 12 linguri zahăr, 12 linguri lapte, 14 linguri făină,1/2 lingură praf de copt, puțină sare, zahăr vanilinat; pentru umplutură: 750 gr brânză dulce de vacă, 4 ouă, 7-8 linguri zahăr,  esență de vanilie sau rom, 2-3 linguri zeamă de lămâie, zahăr vanilinat, puțină sare, 4-5 linguri de griș,  stafide- opțional

Mod de preparare: Pregătește umplutura de brânză. Amestecă bine toate ingredientele cu excepția grișului. Adaugă grișul la final și omogenizează. Lasă deoparte pentru 20 de minute. Preîncălzește cuptorul. Mixează spumă ouăle împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, până când compoziția e cremoasă, fără cristale de zahăr. Adaugă în fir subțire uleiul, mixând la viteză mică, apoi laptele. Cerne făina împreună cu sarea și praful de copt, apoi adaugă peste compoziția de ouă și omogenizează. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru prăjituri. Ideal este ca tava să aibă în jur de 20 cm/30cm. Împarte compoziția de blat în două părți egale. Toarnă în tavă prima parte, înclinând tava în toate părțile astfel încât aluatul să se întindă uniform. Aluatul trebuie sa aibă consistența puțin mai legată decât cel de clătite. Dă tava la cuptor, pe treapta 2, și coace pentru 10-12 minute la 170 de grade Celsius. Scoate din cuptor, pune umplutura de brânză lingură cu lingură, nivelează ușor, apoi tot lingură cu lingură și cât mai uniform pune compoziția de blat rămasă. Introdu tava înapoi în cuptor și mai coace pentru 30-35 minute sau până când prăjitura e frumos rumenită la suprafață. Se taie doar când s-a răcit. Opțional, pudrează peste prăjitură  zahăr pudră.

Citit 607 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 22:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.