Chifteluțe de soia. Delicii de post

Chifteluțe de soia. Delicii de post
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 250 g soia mărunțită, 2 cartofi mari, 2 linguri de făină, 3 căței de usturoi, 2 linguri de apă, 2 linguri de ulei, sare, piper.

Preparare: Într-o oală se pune apă la fiert; când apa dă în clocot, se pune soia și o linguriță de vegeta și se lasă 10 minute la foc potrivit. După ce s-a fiert, prin strecurătoare scurgi soia de apă. Apoi, cureți cartofii de coajă, îi speli și îi dai prin răzătoarea mare; după aceea, îi storci cu mâna de amidon (ca și cum ai stoarce merele). La fel procedezi și cu soia: după ce s-a scurs de apă, o storci cu mâna cât mai mult de apă. Separat, într-un bol pui cartofii și soia stoarse de apă, făină, usturoi pisat, sare, piper și amesteci; pui apă și ulei și continui să mesteci până se obține o compoziție omogenă. Cu o linguriță iei din compoziție și faci chifteluțe cu mâna (ai grijă să ai mâinile umede tot timpul) și le pui pe o farfurie întinsă presărată cu făină. Iei o tigaie, pui ulei și lași să se încălzească uleiul; când uleiul este fierbinte, pui chifteluțele și le lași la prăjit la foc potrivit (când prind culoare pe partea cu uleiul le întorci pe cealaltă parte). Când sunt gata, le așezi frumos pe o farfurie întinsă, pe care ai pus un șervetel, ca să absoarbă uleiul rămas pe ele.

Citit 542 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.