Clătite pufoase cu lapte de soia

Clătite pufoase cu lapte de soia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O alternativă delicioasă și sănătoasă la clătitele tradiționale, fiind pregătite fără ouă, lapte sau alte produse de origine animală, sunt clătitele preparate cu lapte de soia. Acestea sunt pline de arome și se pot umple cu diferite gemuri, nuci sau fructe proaspete, pentru un mic-dejun sănătos și plin de savoare. Sunt pufoase, gustoase și sățioase și pot fi un desert delicios.

Ingrediente: 200 grame făină albă, 2 lingurițe praf de copt, 1 lingură zahăr, 1 praf de sare, 350 ml lapte de soia, 2 linguri ulei vegetal, esență de vanilie opțional, după gust.

Preparare:  Într-un castron, amestecați făina, praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați treptat laptele de soia și amestecați până când obțineți un aluat omogen și fără cocoloașe. Adăugați uleiul vegetal și esența de vanilie, dacă doriți, și amestecați din nou. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute. Încingeți o tigaie antiaderentă la foc mediu și ungeți-o cu ulei vegetal. Cu ajutorul unui polonic de supă, turnați aluatul în tigaie și răspândiți-l într-un strat subțire. Gătiți clătitele timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau până devin aurii. Serviți clătitele cu sirop de arțar, gem de fructe sau fructe proaspete.

Citit 497 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 11:59

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro