Plăcinte cu varză acră

Plăcinte cu varză acră
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 300 ml apă caldă, 20 g drojdie, 1 linguriță sare, 1 lingură ulei; pentru umplutură:1 kg varză murată, 3 roșii,1 ceapă, 2 morcovi, 3 linguri ulei, sare, piper.

Preparare: Într-un castron cerneți făina, adăugați drojdia, iar sarea într-o parte a bolului, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia. Turnați apa caldă, apoi uleiul și cu ajutorul unei linguri de lemn, începeți să amestecați încet, până ce aluatul începe să devină lipicios și este greu de amestecat cu lingura. Scoateți aluatul din bol pe masă ușor înfăinată și frământați aluatul până începe să devină neted și elastic. Când ați obținut un aluat neted și elastic, lăsăți-l pe blatul de lucru acoperit cu un prosop de bucătărie sau într-un bol mare. Lăsați să dospească pentru o oră la loc cald. Spălați varza și tocați-o fideluță. Căliți ceapa tocată și morcovii dați prin răzătoarea mare în puțin ulei. Adăugați și varza și lăsați pe foc 15 min. Puneți roșiile date prin răzătoare, sare și piper și fierbeți până scade zeama. În continuare, împărțiți aluatul în 10 biluțe egale și întindeți-le bine pe masa cu făină. Umpleți fiecare foaie cu varza călită, adunați marginile în partea de sus și sigilați bine. Puneți în tavă cu hârtie de copt la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenesc bine.

Citit 382 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2024 17:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.