Mere la cuptor

Mere la cuptor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mere la cuptor cu scorțișoară

Ingrediente: 2 mere galbene, 1 ceașcă de zahăr, un praf de scorțișoară, un sfert de pachet de unt, o ceașcă de frișcă lichidă.

Preparare: Se îndepărtează partea de deasupra și cea de dedesubt a fiecărui măr, se scoate mijlocul, după care se așează în tava de la aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt. Pe fiecare bucată de măr se adaugă câte puțin unt și se presară o linguriță de zahăr, după care se băgă tava la cuptorul încins, cam 15 minute. Între timp, restul de zahăr se pune la foc și se lasă să se caramelizeze puțin. Când e aproape gata, se adaugă restul de unt și imediat frișca și se lasă să mai dea câteva clocote. Se așează merele pe farfurii, se toarnă caramelul deasupra și se presară puțină scortișoară.

Mere coapte umplute cu nucă, stafide, scorțișoară și glazură de miere

Ingrediente: 4 mere dulci-acrișoare, 4 lingurițe de zahăr, scorțișoară, 4 nuci, stafide, merișoare, 4 linguri de miere; opțional: cuișoare (max. 1 buc/1 măr). După ce se spală merele, li se îndepărtează capacul și se scobesc de cotor. Merele scobite se umplu cu stafide și miez de nucă. Apoi, se pune o linguriță de zahăr amestecat cu pudră de scorțișoară (se poate folosi zahăr brun în locul celui alb), dar se poate pune și câte o mică bucățică de unt în fiecare măr (dacă nu țineți post). Se introduc în cuptorul preîncălzit la 160°C și se scot după 40 de minute, dar sunt soiuri de mere care sunt gata mai repede, respectiv mai târziu. Ideal ar fi ca aceste mere coapte să fie moi. Se ung merele coapte fierbinți cu un pic de miere. Sunt delicioase! Pulpa este moale, coaja, frumos rumenită, iar umplutura de nuci și stafide cu scorțișoară este fabuloasă!

Citit 429 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.