Trigoane cu ciuperci

Trigoane cu ciuperci
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aceste trigoane cu ciuperci sunt una dintre gustările preferate ale multora dintre noi. Ele pot fi servite cu o băutură fină alături sau la o masă cu prietenii, la un pahar de vorbă sau în momentele de relaxare când vizionezi un film bun. În plus, dacă aveţi un pachet de foi de plăcintă în congelator, totul devine foarte simplu. Este o rețetă ieftină și e gata cât ai clipi! Sunt foarte bune și trigoanele umplute cu brânză, dar și trigoanele cu mere sau cu dovleac.

Ingrediente: foi subțiri de plăcintă, ulei pentru călit legumele și pentru uns foile, semințe pentru presărat deasupra, ciuperci (orice soi), ceapă, morcov, usturoi, amidon alimentar, condimente, verdeață (opțional).

Preparare: Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici. Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul. Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și le împăturiți sub formă de triunghi. Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos. Trigoanele cu ciuperci sunt minunate în ziua în care au fost făcute, mâncate ușor călduțe. Dar se păstrează bine și rămân crocante timp de 2-3 zile dacă le păstrați la temperatura camerei. Dacă le băgați la frigider, foile de plăcintă se vor înmuia!

Citit 573 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2024 08:33

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro