De obicei, majoritatea persoanelor aruncă semințele de pepene verde după ce savurează miezul suculent al acestuia. Însă, semințele de pepene aduc o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului uman, în special pentru sistemul digestiv.
Pentru a avea efect, aceste semințe nu trebuie înghițite ca atare, ci trebuie fierte, zdrobite sau coapte, pentru ca substanțele lor să ajungă în organism. Pentru prepararea ceaiului este nevoie de patru linguri de semințe proaspete de pepene verde, care se fierb în doi litri de apă, timp de 15 minute.
Semințele de pepene conțin vitaminele A, B şi C, antioxidanți, mangan, calciu, magneziu, grăsimi polinesaturate și monosaturate, fibre.
Fibrele incluse în semințele de pepene sunt importante pentru funcționarea normală a tractului digestiv, ajută împotriva paraziților intestinali, împotriva icterului şi a bolilor inflamatoare.
Aceste semințe au proprietăți antioxidante, ajută la circulația sângelui şi combat hipertensiunea arterială. De asemenea, semințele de pepene verde sunt foarte utile pentru buna funcționare a rinichilor şi a tractului urinar. În plus, ele sunt utile pentru memorie şi concentrare, îmbunătățesc funcționarea inimii şi structura musculară a organismului.