Clătite de cartofi

Clătite de cartofi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Clătitele de cartofi sunt foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal, inclusiv pentru o cină uşoară. Prezentăm o rețetă simplă, care poate fi făcută din doar câteva ingrediente și în câteva minute. Clătitele nu mai sunt de mult timp doar un desert, ci pot constitui felul principal pentru mesele de prânz sau cină. Se pregătesc foarte repede și pot fi servite alături de o salată proaspătă de legume.

Ingrediente: 3 cartofi albi,150 ml lapte clocotit, 250 g făină, 3 ouă, 1 pahar mic de iaurt, sare, ulei pentru prăjit.

Preparare: Se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic. Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi de aluat care se prăjește pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, şi mărar fin tocat. Pot fi servite atât la mesele din familie, cât și la ocazii speciale sau atunci când vrei să impresionezi oaspeții.

Citit 615 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2024 12:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.