Broccoli la cuptor cu usturoi

Broccoli la cuptor cu usturoi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 250 gr broccoli (un buchet proaspăt), 2 căței de usturoi, 1/2 chili sau ardei iute proaspăt, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, piper negru.

Preparare: Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Spălați tulpina de broccoli și feliați-o pe lungime, astfel încât aproximativ fiecare buchețel să aibă o tijă. Curățați cei doi căței de usturoi și tăiați-i feliuțe. Tăiați și ardeiul iute rondele. Într-un castron ori direct într-o tavă de copt amestecați broccoli cu usturoiul, chili și uleiul de măsline. Sărați, piperați și așezați buchetele în tava de copt, pe cât posibil într-un singur strat. Dați la cuptor pentru 20 de minute. La jumătatea timpului, verificați buchetele de broccoli să nu se ardă, iar dacă este nevoie, pentru a le proteja, acoperiți-le cu o folie de aluminiu. Când broccoli este gata, scoateți tava din cuptor și transferați-l pe un platou. Cel mai bine merge cu broccoli proaspăt, însă, dacă nu găsiți, puteți folosi și broccoli congelat. Lăsați-le la dezghețat înainte, deoarece broccoli congelat este mult mai apos. Puteți presăra parmezan ras deasupra, în felul acesta veți face garnitura și mai sățioasă. Dacă nu aveți chili proaspăt, puteți folosi un ardei iute ori fulgi de chili.

Citit 700 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2024 16:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.